Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Fotoet viser besøgende på sidste års særudstilling om opgaven ved gr​ænsen. Fotograf: Christer Holte.

Særudstilling om Hjemmeværnets 70 år


På fredag er Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren klar med endnu en særudstilling, når dørene åbnes for sæson 2019. Fokus er her rettet mod Hjemmeværnets 70-års virke i samfundets tjeneste.

25-03-2019

​​​​

Af Christine Dahl

Da Hjemmeværnsmuseet åbnede dørene sidste år, var det med en særudstilling om hjemmeværnssoldaternes tjeneste ved grænsen. Men i år er det 70-års jubilæet, der er i fokus, når Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Søren Espersen, åbner udstillingen ”Hjemmeværnet 70 år” for inviterede gæster fredag den 29. marts. 

Udstillingen fortæller om Hjemmeværnet, lige fra de første dage i hjemmeværnsforeningerne indtil nutiden, hvor hjemmeværnssoldater blandt meget andet forretter tjeneste i verdens brændpunkter.
En lang periode, der nu munder ud i et 70-års jubilæum. 



Fotoet, der kan ses på udstillingen, viser hjemmeværnsforeningerne umiddelbart efter besættelsen. Fotograf: ukendt.

Det er en moderne udstilling, der ud over tekst og billeder​ rummer genstande fra de mange år, Hjemmeværnet har eksisteret. En udstilling, der fortæller om den daglige tjeneste, som disse soldater udfører, såvel under hjemlige himmelstrøg som under primitive forhold rundt omkring i verden. En udstilling, hvor de besøgende kan opleve Hjemmeværnets udvikling gennem de mange år og ikke mindst udviklingen i opgaver, uniformer og udrustning.

Selv om der vil være fokus på den nye udstilling, vil Hjemmeværnets permanente udstilling stadig kunne opleves ved besøg i bygning H2 i Frøslevlejren. Hjemmeværnsmuseet er gratis at besøge og er, indtil november, åbent hver dag fra kl. 09.00 til 17.00.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring