Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Afskaffelsen af alderskriteriet forsinkes

Lovændringen, som endeligt skulle afskaffe alderskriteriet i Hjemmeværnet, bliver udsat til efteråret som følge af corona krisen

22-04-2020


I slutningen af 2019 besluttede forsvarsministeren at afskaffe alderskriteriet i Hjemmeværnet, så alder ikke længere vil være afgørende for, om man kan fortsætte som befalingsmand og officer. Denne lovændring skulle efter planen have været gennemført i første halvår af 2020, men behandlingen af loven i Folketinget er udskudt til efteråret pga. corona krisen.

Behandlingen af lovændringen vil fortsat blive gennemført, men det vil blot ske senere på året. Udskydelsen skyldes udelukkende forsinkelser på grund af corona krisen, og ønsket om at afskaffe alderskriteriet er stadig intakt.

Læs også nyheden "Alderskriteriet i Hjemmeværnet afskaffes"


Midlertidige retningslinjer gælder stadig

For langt de fleste frivillige i Hjemmeværnet vil udskydelsen af lovændringen ikke få nogen betydning, da alle befalingsmænd og officerer, som er fyldt 60 år efter 18. oktober sidste år, har gennemgået en konkret og individuel vurdering for eventuelt at beholde deres grad. Alderskriteriet har for denne gruppe været suspenderet. Disse midlertidige retningslinjer er fortsat gældende frem til den formelle lovændring træder i kraft.

En mindre gruppe frivillige soldater har fået frataget deres grad, da de fyldte 65 år før 18. oktober 2019, hvor Hjemmeværnets bestemmelse om alderskriteriet blev suspenderet. Denne gruppe må fortsat afvente lovændringen, før de kan søge om genindtræden i graden.


Ændring af hjemmeværnsbestemmelsen

Den opdaterede hjemmeværnsbestemmelse forventes udsendt samtidig med, at den nye lov vedtages. Indtil da gælder de regler, der kan læses nedenfor under fakta.


Få svar på dine spørgsmål om udskydelsen af lovændringen her




Hvad betyder det for mig?

 

Har du mistet din grad pga. alderskriteriet?

Hvis du ønsker at vende tilbage som befalingsmand eller underafdelingschef, skal du afvente den reviderede bestemmelse, som først er klar samtidig med godkendelsen af lovændringen. Det forventes at blive til efteråret.

 

Er du nuværende eller kommende befalingsmand eller underafdelingschef, og fylder du 60, 61 og 62 år fra d.d. og frem til udgivelsen af den opdaterede bestemmelse?

Du kan efter en konkret vurdering forblive som befalingsmand/eller udnævnes som planlagt i stillingen, såfremt du og underafdelingschefen fortsat ønsker dette.

Er du nuværende underafdelingschef, kan du efter en konkret vurdering forblive i stillingen, hvis du og distriktschefen/chefen for Marinehjemmeværnet/chefen for Flyverhjemmeværnet ønsker det.

Er du kommende underafdelingschef, er det chefen for Hjemmeværnet, som udnævner dig.

 

Er du befalingsmand og kompagnichef og fylder 65 år fra dags dato og frem til udgivelsen af den opdaterede bestemmelse:

Du kan efter en konkret vurdering blive som befalingsmand i stillingen, hvis du og underafdelingschefen ønsker dette.

Er du underafdelingschef, kan du efter en konkret vurdering forblive i stillingen, hvis du og distriktschefen/chefen for Marinehjemmeværnet/chefen for Flyverhjemmeværnet ønsker det.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring