Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rejsen mod et fælles ståsted

Arbejdet for at skabe en fælles kernefortælling er sat i gang i hele organisationen, og de gode input vælter ind i den fælles ’sky’

11-12-2018

Af Thilde Lejre

Fællesskab, engagement og sammenhold. Det er nogle af de ord, frivillige og ansatte fremhæver, når de skal fortælle, hvorfor de er i Hjemmeværnet, og hvad der er specielt for lige netop vores organisation.

Processen med at skabe en kernefortælling er løbet i gang i hele Hjemmeværnet, og der er allerede kommet rigtig mange gode input og bud på, hvad en kernefortælling for Hjemmeværnet bør indeholde. Det har været vigtigt at skabe en proces, der er lige til at gå til for alle. Derfor består den af en øvelse, som man skal lave i sin enhed. 

Øvelsen leder til, at man indtaster en række ord og sætninger, som er forbundet til Hjemmeværnet i værktøjet Menti. Alle ord og sætninger fra øvelsen i ens egen enhed kommer derefter op i en sky, den såkaldte wordcloud, så man kan se, hvad de andre i ens enhed har skrevet af ord og sætninger. Alle data, som skabes under processen i hele Hjemmeværnet, bliver genereret i en fælles wordcloud. Den danner udgangspunkt for formuleringen af kernefortællingen.

Hvad binder os sammen?

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, har været med på en række møder rundt om i landet, hvor processen for kernefortællingen er blevet afprøvet, og han er ikke i tvivl om, hvorfor en kernefortælling er en god ide:

”Vi er nok alle sammen med på, at vi er en frivillig militær beredskabsorganisation, men udover det hvad binder os så sammen? Gør os til noget særligt? Og får os til at tage de ekstra skridt? Vi kender måske allerede nogle af svarene. Men gennem kernefortællingen er det tanken, at vi skal blive bevidste om de værdier og oplevelser, vi er fælles om,” fortæller chefen og uddyber:

”Når vi har et stærkt fælles fundament på tværs af organisationen og er bevidste om det, vil vi stå stærkere i forhold til de udfordringer og opgaver, Hjemmeværnet står overfor i fremtiden. Hjemmeværnet har udviklet og udvikler sig stadig - det tror jeg, at alle kan genkende. Ikke mindst efter afslutningen af Den Kolde Krig, hvor trusselsbilledet ændrede sig markant, og de militære opgaver for Hjemmeværnet gled i baggrunden. Med det nye forsvarsforlig er der efter min opfattelse skabt klarhed over vores militære opgaver og sammenhængen til Forsvarets opgaveløsning, samtidig med at vores rolle som bidragyder til samfundets øvrige beredskab er fastholdt. Derfor er det et godt tidspunkt at få skabt et nyt fundament sammen, som vi kan bygge fremtiden på,” siger chefen for Hjemmeværnet.

Kernefortællingen skal være en fælles fortælling for hele Hjemmeværnet, som kan skabe værdi og blive brugt i organisationen. Derfor er det vigtigt, at alle i organisationen får mulighed for at give input til, hvad Hjemmeværnet betyder for dem. For at nå ud i hele organisationen er der sendt en myndighedsskrivelse ud med information om kernefortællingen, videoklip med hjemmeværnsledelsen og instruktioner til den øvelse, som både frivillige og ansatte skal gennemføre, før de kommer med input til den fælles ’sky’, som skal danne baggrund for formuleringen af en fælles kernefortælling.


​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring