Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Eskadrillechefen fik overrakt øksen som æresmedlem af 277 SecFor


Rejsemodul og decemberhygge


Den 13. december 2018 afholdte eskadrillen en aften startende med lidt træning i rejsemodulet på hjv.dk samt julehygge med uddeling af tegn osv på Hjemmeværnsgården

18-12-2018

​​​​​

Mine damer og herrer!  " Giv agt, jeg har nu kommandoen"​

Den nyudnævnte Kaptajn, Michael Rauh, indledte eskadrilleaftenen med hvorledes året 2018 var gået og om hvordan situationen er her i december 2018 i HVE277. 

HVE277 har gennemgået store forandringer i 2018, hvor blandt andet bevogtningsdelingen blev kraftigt reduceret og var tæt på total opløsning. Men heldigvis var der enkelte personer i delingen der ikke ville overgive sig, trods situationen så mørk ud med et stort frafald.        

Rune var blandt andet en af dem der kæmpede bravt for at få gang i delingen igen, med de få der var tilbage. Eskadrillen skylder ham derfor en stor tak for hans ihærdige indsats og glæder sig over en jævn aktivitetsfremgang igen i bevogtningsdelingen.                                      

Danish Air Show blev afholdt i Ålborg, hvor HVE277 var repræsenteret, dog ikke så godt som vi kunne have håbet på. Danish Air Show afholdes igen i 2020 i Karup.                                                                                               

                                       

Til gengæld var eskadrillen flot repræsenteret ved Øvelse Urfugl her i Karup. Øvelsen gik nogenlunde, hvor en øvelse altid vil give grundlag for ændringer og efterjusteringer, som kan afprøves igen i 2019 på Øvelse Mini Urfugl                                                                              

SF'ernes (Security Force delingens) planlagte konkurrence, Karup Stream Challenge (KSC), af delingsfører Steen Hansen, med såvel udenlandske tyske gæster, som inviterede enheder fra Flyver- og Hærhjemmeværnet var en succes. Alle kan stærkt anbefales at deltage i KSC til næste år. Hvis fysikken ikke er med, er der nok at hjælpe til med.

Af forskellige årsager måtte eskadrillen desværre aflyse en del skydninger i foråret, selvom det er en fornøjelse at komme til Frans' veltilrettede og indholdsrige skydninger hver gang. Skydningerne i 2019 vil være lige så informative med Winnie som skydeleder og Frans som skydelærer, så vi ses på skydebanen til et godt resultat.                                                                                         

Førstehjælp er for alle aktive med en påmindelse om at HVE277 og Team Nord har kursus i januar 2019 med 6 timers kursus for dem der har Q og 14 timers kursus for dem der ikke har Q.                                                                                                                          
Michael appellerede også alle til at komme til aktivitets/eskadrilleaftener, for herigennem at få evt. spørgsmål besvaret som kørsel, aktivitet, m.m. Evt. også deltage i et af de mange tilbud. Aktivitets/eskadrilleaftenerne vil give mulighed for at møde hinanden på tværs i eskadrillen.   
                                                                                                 

De forskellige tegn og årstegn var der nu tid til at udlevere til de repræsentative værdige modtagere:

Feltskyttemærke bronze: Ryan Kristensen

HJV 10-årstegn: Kaj Hansen og Martin Øgaard Jensen

HJV 25-årstegn: Lars Ole Dahlin Lysgaard og Lars Hochland Andersen

HJV 40-årstegn: Vagn Leon Rasmussen

Efter dette blev følgende tildelt eskadrillens pokaler:

Årets medlemmer blev tildelt: Rune Tønder og Karl Rykær

Årets skytte: John Ellekrog Jensen

Årets Bommert: Michael Rauh

​Som en meget værdig repræsentant blev DF Steen Hansen, der i et stykke tid har været delingsfører for Security Force, til hans egen store overraskelse, udnævnt til løjtnant, med en stor anerkendelse og klapsalve efterfølgende.

Steen havde også en erkendelse til Michael. Han havde et våben som han endnu ikke havde afleveret til våbeneftersyn og undskyldte overfor Michael, om han ikke ville modtage dette. Våbnet var en økse, der er et symbol på SECFOR HVE277, og i dette tilfælde overrakt til Michael som symbol på, at han er optaget som æresmedlem af SECFOR HVE277 for sit store engagement i og arbejde for delingen.

Glædelig jul og et lykkebringende nytår til alle.

HIST. Valde

 

Foto af John V. Nielsen:

Øverst fra venstre: Lars H. Andersen modtager af 25-årstegn, Martin Ø. Jensen modtager af 10-årstegn, John E. Jensen årets skytte, Vagn L. Rasmussen modtager af 40-årstegn, Kaj Hansen modtager af 10-årstegn.
Nederst fra venstre: Michael Rauh årets bommert og modtager af SECFOR æresøkse, Ryan Kristensen modtager af feltskyttemærke, nyudnævnt løjtnant Steen Hansen.
Følgende kunne desværre ikke være med på billedet: Årets medlemmer Rune Tønder og Karl Rykær samt modtager af 25-årstegn Lars D. Lysgaard.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring