Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Glade gæster i våbenskolens gummibåbåd på vej tilbage til Gniben efter besøg om bord på HOLGER DANSKE.

Gæster besøgte HOLGER DANSKE ad søvejen

Vil Muhammed ikke komme til bjerget, må bjerget komme til Muhammed. Dette gamle ordsprog tog Flotille 251 Kalundborg til sig, da de forleden deltog i åbent hus-arrangementet på Søværnets våbenskole, 'Center for Våben', på Gniben i Nordvestsjælland.

28-08-2017

​Tekst: Helle Kolding • Foto: Jimmi Nielsen

Flotille 251 Kalundborgs flotte fartøj, MHV 912 HOLGER DANSKE, kan ikke komme så tæt på kysten ud for Gniben, at folk umiddelbart selv kan gå over i skibet. Og hvad gør man så, når man gerne vil byde interesserede inden for til en kigger ved det store åbent hus arrangement?

Fartøjsfører, LT Jimmi Nielsen, fik en god idé: HOLGER DANSKE lagde til i behørig afstand ude på vandet, satte anker - og så blev skibets gummibåd ellers sat i vandet for at hente gæsterne.

”Vi havde i forvejen indhentet de nødvendige tilladelser, for der er mange formaliteter, der skal være i orden, når vi sejler med civile”, forklarer Jimmi Nielsen.

Flotillen fik hjælp af skolens egne to store gummibåde, så der kunne fragtes lidt flere ud til besøg på HOLGER DANSKE. Og rigtig mange af de gæster, der lagde vejen forbi skolens åbne hus den dag, benyttede muligheden for at stå til søs.

200 besøgende fik en herlig oplevelse
”Vi havde knap 200 gæster i løbet af de seks timer arrangementet varede”, fortæller Jimmi Nielsen, og han fortsætter;

”Gæsterne blev vist rundt og fik fortalt om os og Marinehjemmeværnet. Rigtig mange vidste slet ikke noget om os i forvejen, så der var stor interesse”.

Jimmi Nielsen kan varmt anbefale ideen til andre flotiller, der deltager i lignende aktiviteter. Det giver lidt ekstra, også for publikum, at få turen ud til skibet via søvejen.

”Vi var en halv snes frivillige fra flotillen, og vi havde i forvejen delt områderne og opgaverne op, så vi var over alt –parate til at tage imod gæsterne”, siger Jimmi Nielsen.

Flere udtrykte efterfølgende interesse for måske at lære Marinehjemmeværnet at kende, og et ægtepar var allerede klar til at melde sig ind.

"Ganske vist i Brøndby, for de var til arrangementet, fordi de har sommerhus heroppe, men det gør jo heller ikke noget, at det bliver en anden flotille. Det bliver jo i ’familien’ ”, slutter Jimmi Nielsen.

Herunder:
HOLGER DANSKEs besætning viste gæsterne rundt, og der blev forklaret om MHV-fartøjer og om Marinehjemmeværnets opgaver.

Både børn og voksne fik en herlig oplevelse til søs.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring