Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Militær kommunikation for Maritime Force Protection

Kommunikation er afgørende for vellykkede operationer. Civil og militær VHF, SINE-radioer, signalflag, NATO-standardiseret journalføring … Nye medlemmer i MFP skal kunne det hele. Det lærer de på skolen tidligt i deres grundlæggende uddannelse

12-05-2021


Af Morten Weltz, HVF 125 MFP

Sidste weekend blev der gennemført Lovpligtig Uddannelse 3 (LU3) i Militær Kommunikation for MFP. Det foregik på Marinehjemmeværnsskolen på Slipshavn med​ en flok topmotiverede gaster primært fra de sjællandske flotiller.

I en tid, hvor fokus på MFP-enhedernes særlige kompetencer er stigende, med et særlig vægt på deres rolle ifm. Host Nation Support, så er det særligt vigtigt, at hver enkelt gast er i stand til at begå sig professionelt på radionettet, for at medvirke til at opretholde en effektiv og kompetent signalformidling i opgaveløsningen. ​

Læs videre under billedet ...
- Man skal både kunne bruge materiellet og kende procedurerne

Kommunikation i alle afskygninger

LU3 varer 15 timer og sætter MFP-gasterne i stand til at betjene deres organisatoriske signalmateriel og afvikle signalkommunikationen korrekt jf. de internationale militære NATO-standarder, på både dansk og engelsk.

Udover radiokommunikationsdelen, indeholder uddannelsen brug af NATO-standardiseret elektronisk journalføring, samt grundlæggende genkendelse af signalflag jf. internationale civile og militære standarder.

Da uddannelsen, udover betjening af SINE-radiosystemet, også gør brug af civil VHF-radiokommunikation under sejlads, så kræver det at MFP-gasterne forinden har bestået certificeringsuddannelsen i brug af civil VHF-radio, kaldet Short Range Certificate (SRC), som også gennemføres på Marinehjemmeværnsskolen.

Læs videre under billedet ...

- Natasja fra Flotille 201 MFP underviser. Hun blev udtjekket som ny instruktør under kurset

​Ny instruktør  

Weekendens kursus havde endvidere til formål at udtjekke et instruktør-FØL på kurset, som nu efter endt evaluering og godkendelse, selvstændigt må undervise på uddannelsen på Marinehjemmeværnsskolen. 

Instruktøren demonstrerede undervejs en stor faglig, formidlingsmæssig og pædagogisk dygtighed og var velforberedt under hele kurset, så hun bestod derfor sin udtjekning med efterfølgende instruktørgodkendelse. Stort tillykke – og BZ til hende herfra! 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring