Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Magnus i gummibåden med fragtskibet i baggrunden. Foto: Gert Magnussen

For 3. gang i år: Med politiet ud til fragtskib

​Marinehjemmeværnet i Brøndby har fredag støttet politiet, da navigatørerne på et fragtskib var mistænkt for spiritussejlads. To betjente og senere en læge blev sejlet ud til det 88 meter lange skib, som fik forbud mod at fortsætte sejladsen.

29-04-2017

Af Ninna Falck´

Fartøjsfører, løjtnant Geert Magnussen, fra Marinehjemmeværnets Flotille 366 Københavns Vestegn blev fredag klokken 11.30 alarmeret af Forsvarets Joint Operations Centre.

Navigatørerne på et fragtskib med kurs op gennem Øresund, var mistænkt for spiritussejlads. Opgaven bestod i at sejle politiet ud til det 88 meter lange skib, Wilson Bergen, som var på vej til Norge.

Geert Magnussen og en kollega, Magnus, fra flotillen og to betjente fra Københavns Politi afgik fra Brøndby Havn i flotillens hurtige gummibåd og sejlede ud til skibet. Det lå ved Drogden Fyr syd for Dragør.

Om bord på Wilson Bergen fik politiet styrket deres mistanke om, at skibet blev ført af en beruset besætning.

”Vi blev nu spurgt, om det var muligt at hente en læge i Dragør”, fortæller Geert Magnussen.

Besætning konstateret beruset
Lægen blev samlet op i Dragør og sejlet ud til skibet. Her tog hun de nødvendige prøver for at måle besætningens promiller, som viste sig at være over det tilladte niveau på 0,5. Herefter fik Wilson Bergen forbud mod at sejle videre indtil næste dag.

I mellemtiden var Flotille 366’s grå fartøj, MHV 802 CARINA sejlet ud til fragtskibet for at hente betjentene, lægen, de to marinehjemmeværnsfolk og deres gummibåd, som hører til CARINA.

”Da lægen og politiet var færdige, blev de overført til CARINA, der sejlede os alle til Dragør. Politiet, Magnus og jeg blev hentet af en patruljevogn, som kørte os tilbage til Brøndby Havn. Politiet udtrykte, at de var meget glade for vores indsats, som varede næsten otte timer”, siger Geert Magnussen efter indsættelsen.

Kontrol af fragtskib i Øresund for tredje gang i år
Det er tredje gang i år, at frivillige i Marinehjemmeværnet rykker ud med politiet for at kontrollere promiller hos besætninger på fragtskibe på vej gennem Øresund.

Første gang var nytårsnat, hvor et Hollandsk fragtskib på 135 meter var bragt til standsning ved Flakfortet med begrundet mistanke om spiritussejlads. En måned senere - natten til 1. februar - var et færøsk fragtskib under mistanke.

Marinehjemmeværnet løser mange opgaver for politiet til søs. Det gælder også planlagte sejladser med almindelig ’trafikkontrol’, hvor lystsejlere kontrolleres for blandt andet hastighed, alkohol, speedbådscertifikater og redningsveste. I 2016 var Marinehjemmeværnet indsat 139 sejldage for politiet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring