Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En hædersmand er ikke mere

Ingeniør Ole B. Levin ikke mere.  Engang et værdifuldt medlem af Politihjemmeværnet i Køge indtil han efter egen beslutning forlod sit højt elskede Hjemmeværn.  Her følger et klip fra det farvel, der blev bragt i kompagnibladet den 1. januar 2005.

10-02-2017
Af Jens Lynge, IT-befalingsmand
Ingeniør Ole B. Levin - en institution i institutionen - engang fantastisk på skydebanen - engang trofast ressource i farvehandleren, Kurt Søndergaards dødsforagtende patrulje, mens den kolde krig var allermest frysende - engang pædagogisk løjtnant og delingsfører - engang en habil orienteringsløber - engang næsten fast inventar på kompagniets 160 kilometers Nijmegen-marchhold (8 gange) - nu en del af myterne i Hjemmeværnets Politikompagni Køge.  Ole B. Levin har på grund af alder og helbred besluttet sig for, at nok er nok.  Ved kompagniets årsafslutning den 8. december 2004 sagde han pænt farvel - og tak.  Han vil garanteret fortsat være at finde blandt hjemmeværnets bedste ambassadører.
Det er med vemod at vi, der har tilbragt mange timer sammen med Ole Levin - og mange timer med de historier, han har været en del af – har måttet se ham forlade kompagniet. Ole har altid fremstået som kompagniets hædersmand - den retlinede personlighed, man altid kunne regne med var på den etiske og moralsk rigtige side af Genevekonventionens til tider hårfine regler.  Det var dengang sort var sort og hvidt var hvidt.  Og situationen på sin vis var simplere.  De derovre - det var dem, der var imod os - og resten var forhåbentlig nok med os.
Ole har kunnet synge, så englene smilede.  Som forsanger var han uovertruffen.  Nu får han nok ikke trænet stemmen så meget som dengang.  Men der var engang...
Ole B. Levin har været en vigtig del af kompagniets eksistens.  Og for det hædrede vi ham, da vi var samlet til politikompagniets årsafslutning i 2004.  Med politimester, kriminalinspektør, politiinspektør og chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Køge Bugt som vidner tog politikompagniet afsked med en personlighed.  Ole har ydet sin store indsats i Danmarks forsvar og fortjener nu et godt otium.
Det otium kom til at vare lidt over 12 år.  I starten var det godt.  Men gradvist kom sygdommen til at sætte sit alvorlige præg på livet.  Og til sidst – i søndags – blev det for meget. Og Ole Levin kunne ikke mere.
Nu er tiden kommet til det endelige farvel fra de mange, som kendte Ole Levin fra hans meget aktive liv blandt os.
Æret være Ole Levins minde.  Hædersmanden er ikke mere.  Han blev 77 år.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring