Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Turen til Nijmegen

​Wijchen`s borgmester dirigerer orkestret

26 glade musikere fra MUHVK Storstrømmen inklusive assistenter fra København, Nordjylland, Helsingør og Slagelse musikkorps, drog den 19. juli afsted til Nijmegen i Holland.

Nijmegen 2015

 
Så blev det atter sommer, og musikkorpset satte søndag den 19.juli næsen mod det Hollandske og Nijmegen med afgang kl 08.00 fra Stensved og opsamling i Maribo 8.30.
Det var 26 glade musikere fra MUK Storstrømmen inklusive assistenter fra København, Nordjylland, Helsingør og Slagelse musikkorps, der drog mod Holland . Bussen blev ført af Hans og Poul fra Jylland, nogle friske chauffører, der gjorde en super indsats for at få os helskindet til vores kvarter, nærmere betegnet Schaarsbergen, Oranja Kazerne, hvor vi skulle bo den kommende uge. Med middags og aftensmad stop undervejs kom vi sikkert frem til kasernen kl 20.05.
Der blev vi blev mødt af CH-KOM Erik Petersen fra HJV-kommandoen, samt vores roadies Kurt og Flemming, som var kørt i forvejen med trommer og andet løst, samt Bo fra MUK Kbh., der var kørt selv.
Derudover var også vores hollandske forbindelsesofficerer Lisette og Hannike der til at modtage os.
Vi fik udleveret værelser, 1 til os 7 piger, samt 2 til drengene, 16 mands stuer, og så gjaldt det ellers om at pakke ud af såvel tøj som instrumenter i en fart, for vi skulle lige øve lidt march, inden vi skulle til køjs.
Der blev trampet og spillet på parkeringspladsen  til den store guldmedalje. Birger, Bjarne og Line nåede det lige. De var selv kørt ned til os fra Nordjylland i en buslet.
Nu var vi endelig fuldtallige og kunne få det optimale ud af marchtræningen med Karen Louise ved roret som vores Tambour Major, der styrede os med sikker hånd. Erik og vores dirigent Lennart gik med og sørgede for at side og længderetningen var som den skulle være.
Mandag morgen var det tidligt op og af sted til første koncert og parade for de danske militære deltagere af marchen i Heumensord lejren ved den danske Nijmegen kontingent, Oberst Ole Bech fra Region Nordjylland bød alle velkommen og ønskede alle nogle gode dage.
En forrygende start på ugen, og de kommende dage med de 4  marcher med udgangspunkt i lejren.
Hjem igen til Oranje Kazerne for at spile frokost. Eftermiddagen og aftenen gik med at øve til de kommende koncerter.
Det blev også til et visit på det militære museum i Oosterbieck, en meget spændende oplevelse, og rigt illustreret og genfortalt fra tiden under 2 verdenskrig, hvor englænderne havde været omringet og blev afskåret fra at få proviant ind i deres lejer med døden til følge for mange soldater.
 
Tirsdag morgen op og afsted til Hotel Viersprong i Valburg, der var på den første marchrute. Vi musicerede et par timer, inden det gik videre for at se den Canadiske Kirkegård, hvor Birger torsdag skulle spille Last Post ved den skandinaviske parade.
Retur på Oranje kaserne, blev der igen øvet både marchtræning og det almindelige program til de kommende koncerter.
 
Onsdag morgen, eller skulle jeg sige tirsdag nat, stod vi tidligt op, nærmere bestemt afgang fra lejren kl 02.45. Alle mand kom i tide til busafgang og af sted gik det mod Heumenord, hvor vi skulle spille koncert i forbindelse med gangernes udmarch fra lejren. Der blev spillet fra 04.30 til 06.30 medens alle holdene med gangere skiftevis gik ud af lejren, en virkelig oplevelse ud over det sædvanlige.
Videre gik det igen efter morgenmaden mod Weegbree Wijchen, og koncert på marchrutens 2. dag, hvor vi igen musicerede et par timer inden turen gik hjem til Oranje Kaserne.
Eftermiddagen gik for nogle vedkommende med at se Krüller-Müller museet, og for andre at se et forholdsvis nyt militær museum i nærheden af Utrecht, og de sidste blev hjemme på kaserne for at få sig en velfortjent eftermiddagslur.
Om aftenen blev det til en prøve til den kommende koncert på Hotel Valmonte om torsdagen.
 
Torsdag morgen op og af sted til Mook, hvor vi skulle spille koncert for gangerne på deres 3. marchdag ved rådhuset i  Mook. Vi spillede i godt halvanden time, og fik ført adskillige danske enheder godt på vej i dagens march. CH- HJV Finn Winkler og Oberst Mogens Beck var tilstede og de var meget tilfredse med vores musiceren og glædede sig til at høre os igen ved koncerten på Hotel Valmonte om aftenen hvor de skandinaviske chefer traditionen tro holdt reception. Ved koncerten i Mook fik vi besøg af borgmesteren og han blev så glad for at høre os, at han straks greb dirigentstokken fra vores dirigent og dirigerede musikkorpset i, selvfølgelig Vier Daagsche march.
Efter  dette gik turen videre til Gruusbeck, hvor vi skulle marchere godt 2.5 km igennem byen og hilse på de til lejligheden  ankomne oberster og generaler fra de forskellige deltagende lande i marchen.
Karen Louise førte os i fin stil igennem strabadserne, medens Birger var kørt med vores dirigent Lennart Blak Jensen til den canadiske kirkegård for at spille Last Post ved den skandinaviske parade for de faldne soldater.
Efter veloverståede opgaver, mødtes vi igen alle mand for at køre retur til Heumenord for at indtage frokost, og til lige at sunde os lidt inden næste opgave.
Det blev en oplevelsesrig eftermiddag, hvor vi så de forskellige hold komme hjem efter veloverstået marchdag, og enten opføre en sejrsdans eller andet underholdende til lejligheden.
Sidst på eftermiddagen sadlede vi op igen og turen gik til Hotel Valmonte og den skandinaviske reception, der skulle starte kl 19.00. Vi fik stillet op og stemt til koncerten og alle var klar, da gæsterne til receptionen ankom og velkomsttalen gik i gang.
Derefter gik vi i gang med vores koncert og igen havde vi fornøjelsen af få besøg af CH- HJV Finn Winkler, der kom ned i parken hvor vi sad og spillede, for endnu engang takke os for vores indsats. Efter en kort pause gik det svenske orkester i gang med deres koncert. Alt i alt en rigtig fin koncert og reception.
Hjemme igen på Oranje Kaserne gik vi til køjs efter en veloverstået 3. marchdag, så vi var klar til den sidste og afgørende march for vores vedkommende.
 
Fredag morgen havde vi god tid inden turen gik til Charlemangne, hvor de danske hold kom ind til den sidste del af deres 4 dages march. Vi muciserede medens en stor del af gangerne ankom. Derefter gjorde vi os klar til at marchere det sidste stykke ind til Nijmegen og forbi tribunen, med alle de ”prominete”  fra de forskellige lande.
Karen Louise ledte os igen med sikker hånd gennem mængden, stærkt ledsaget af CH-KOM Erik Petersen, der gik foran for at give plads og få de tusinder af tilskuerne lidt til side, så vi kunne marchere uhindret ind til tribunerne. Vores dirigent havde taget arbejdshandskerne på og gik sammen med os spillende ind til mål.
Godt trætte og varme kom vi alle mand helskindet i mål, en oplevelse rigere på denne fantastiske uge i Holland.
Derefter blev vi kørt til vores egen bus og fragtet sikkert af Hans og Poul retur til Oranje Kaserne, hvor vi ankom trætte og svedige og til en lukket kantine.
Skyndsomt kørte Marianne og Erik ud for at råde bod på dette og fik klaret at vi kunne få aftensmad på det nærliggende hotel kl. 21.00.
Alle mand blev sendt i bad og til omklædning. Bussen afgik til hotellet 20.45, og alle fik sig en velfortjent portion aftensmad. Medens aftensmaden blev indtaget blev der snakket og evalueret på de forgangne dages oplevelser. Alle var enige i, at det igen havde været alle anstrengelserne værd.
Efter veloverstået aftensmad, kørte alle glade og mætte hjem til Kasernen for at sove en sidste gang inden hjemturen til Danmark lørdag morgen 07.15. Dog skulle vi lige blive oppe og ønske en af orkestermedlemmerne  - Ditte - tillykke med fødselsdagen kl 00.01, inden alle mand gik til køjs.
Lørdag morgen op og af sted til Danmark og med et middagsstop undervejs og lidt kø ved Femeren inden færgen fra Puttgarden til Lolland, landede vi kl. 18.30 i Maribo efter nogle travle dage med megen musiceren og super oplevelser i bagagen.
 
På orkesterets vegne
Marianne
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring