Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Flaget hejses

Nytårsparole ved Hjemmeværnskompagni Stevns.

Hjemmeværnskompagni Stevns afholdt lørdag, den 6. januar den traditionelle nytårsparole på Hjemmeværnsgården i Store Heddinge.

08-01-2018

 Efter flaghejsningen samledes alle inde på gården, hvor de mange fremmødte såvel hjemmeværnsfolk, som gæster havde mulighed for at nyde morgenmaden. Blandt gæsterne var Borgmester i Stevns Kommune Anette Mortensen, Politiinspektør Jens Børsting Midt- og Vestsjællands Politi samt Kaptajn Michael Hansen fra Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.


Herefter var det kompagnichef Kaptajn John V. Outzen der havde sit indlæg omkring året 2017. Et år, der på alle måder havde været et travlt år. Hjemmeværnskompagni Stevns havde deltaget i mange forskelligartede aktiviteter. Der var brugt 7669 timer fordelt på 280 aktiviteter, dette svarer til 112,78 time pr. aktiv medlem i kompagniet.

 
Disse mange timer var, udover små og større øvelser mange steder på Sjælland, også brugt på:
·       Uddannelser inden for mange forskellige områder.
·       Skydninger.
·       Støtte til beredskabet både i Jyllinge og i Køge.
·       Støtte til politiet.
·       Deltagelse i grænsebevogtningen.
 
Alle opgaver løst med fokus på at vi udviser professionalisme og militær profil i såvel fremtoning, som i faglighed.
 
Een af de meget positive ting i 2017 er, at kompagniets styrketal fortsat er stigende.
 
For året 2018 venter der mindst lige så mange opgaver/udfordringer. Årets første feltøvelse bliver 16. til 18. marts, derefter kommer en distriktsskydning i Borris samt 2 feltøvelser i efteråret. I juni måned er kompagniet vært for nordisk stævne med det Svenske Hjemmeværn.
 

Politiinspektør Jens Børsting gav udtryk for den store respekt, politiet har for hjemmeværnets engagement i sit virke. Hjemmeværnet stiller altid, når der bliver kaldt - uanset opgave og tidspunkt på døgnet, sagde han og takkede for det gode samarbejde i 2017, som han håbede ville fortsætte fremover.
 

Borgmester Anette Mortensen takkede for indbydelsen og udtrykte ligeledes stor respekt for hjemmeværnets arbejde, når samfundet kalder. Borgmesteren glædede sig til samarbejdet i fremtiden.
 
Kaptajn Michael Hansen fra Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland kom i sit indlæg ind på de ændringer, der er undervejs ved Distriktet både administrativt og inden for depotstrukturen
- ændringer, der ikke kan undgå at kunne mærkes i de lokale kompagnier.
 
Rekrutteringsofficer i Stevns kompagniet, Oversergent Leo Olsen orienterede om de mange informationsarrangementer, der havde været afholdt i 2017 – arrangementer, der havde givet en god tilgang af nye medlemmer til kompagniet. Første arrangement i 2018 finder sted i forbindelse med Markedsdag i Stevnshallen den 21. januar.  
 
Kompagnichefen afsluttede dagens arrangement med at overrække vandrepokalen ”Årets Hjemmeværnskammerat” i 2017 til Løjtnant Jan Hendriksen.
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring