Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Beredskabsøvelse i Skive

Politihjemmeværnskompagnierne fra HDMVJ deltog i den årligt tilbagevende Beredskabsøvelse i Skive i weekenden.

02-10-2023


Pressetjenesten v/HDMVJ

Alle sejl var sat til da Politikompagnierne tog del i Beredskabsøvelsen i og omkring Skive. Oplægget var et trusselsbillede i Østeuropa, her i yderligere oplysninger til politiet om mulige hændelser mod dansk område. Grundet det øgede pres, bad politiet derfor Hjemmeværnet om generel hjælp. Distriktet iværksatte oprettelse af en deling på Skive kaserne til støtte for politiet i Skiveområdet.

Efter forplejning og indkvartering af figuranter og Hjemmeværnspersonel var der briefing og klargøring til lørdag morgen, hvor man forventede start af momenter kl. 0800.


Der var momenter blandt andet med adgangskontrol, trafikregulering, anholdelse,  førstehjælp, eftersøgning samt flere militære og politimæssige færdigheder. På havnen måtte en person reddes op af havnebassinet efter et slagsmål, en personbil måtte klippes i stykker for at redde de fem passagerer ud med støtte fra Falck og brand, mens irriterende tilskuere prøvede at blande sig. Redningshelikopteren var i funktion uden for havnen for at samle to personer op, som var gået over bord fra en båd. Ved Fly depotet forsøgte man af fange to faldskæmsudspringere, som skulle bemægtige sig et kasse smidt på en mark. Generelt var der rigtig mange spændende og udfordrende opgaver i spil.


Samarbejdspartnerne var Skive Brand, Faldskærmsklubben West Jump, Thy Rollespilsklub og Midt- Vestjyllands politi samt mange civile. Stor tak til dem.

 

Klokken 1400 blev der afholdt parade på Skive Kaserne, hvor Politikompagnierne Herning og Silkeborg blev nedlagt og et nyt Politikompagni Midtjylland så dagens lys.

De to kompagnier blev formeret på plænen og hvor OL Peter Dahl talte og takkede deltagerne for at have lagt kræfter og energi i den nys overståede Politihjemmeværnsøvelse. Han rettede også en særlig tak til de to chefer fra POHVK Herning og POHVK Silkeborg for deres engagement med at skabe det nye Politihjemmeværnskompagni Midtjylland. Oberstløjtnanten overrakte også et særligt diplom til John Glerup som tak for hans 31 år som kompagnichef for POHVK Silkeborg.

Her efter blev de to gamle faner ført frem og afleveret til distriktschefen og så blev den nye fane, som man havde fået overdraget fra Danmarks Samfundet den 15. juni overrakt.

Efter overrækkelsen blev der slået de tre traditionelle søm i af henholdsvis af formanden for Danmarks Samfundet i Herning Jens Vind, Politidirektøren Helle Kyndesen og kompagnichefen Ulrik Amdi. Den nye chef for POHVK Midtjylland Ulrik Amdi modtog fanen til den nye kompagni og så skiftede man ærmemærker.

Efter paraden var der hyggelig sammenkomst med lækker grillanretning og drikkevarer. Regionschef Oberst Peter Fausing holdt en tale til John Glerup og overdrog ham "Commanders Coin" for hans store arbejde i sit tidligere kompagni. Ulrik Amdi og John fik endvidere en gave i flaskeform fra Politikompagnichefen i Holstebro, Kaptajn Allan Kjaeldsen. Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring