Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Remembrance Day markeret på Lemvig kirkegård

Distrikt Midt- og Vestjylland deltog i kransenedlægningen den 12. november.

15-11-2023

Tekst & foto: J. Krätz Andersen, Pressetjenesten v/HDMVJ

Remembrance Day markeres over det meste af den vestlige verden, hvor man mindes de faldne fra henholdsvis 1. Verdenskrig og 2. verdenskrig. 1. Verdenskrigs ophør blev ratificeret officielt med en våbenstilstandsaftale den 11. november klokken 11.00, 1918 og efterfølgende har man valgt at markere dagen på den nærmest liggende søndag, i år den 12. november.


Efter at fanerne blev ført ind omkring mindesmærket, blev der lagt kranse fra De Danske Våbenfæller, Hjemmeværnet, Lemvig Kommune og den Australske Ambassade.

Den kommitterede for Hjemmeværnet Torsten Schack Pedersen holdt talen ved mindesmærket og i sin tale reflekterede ham over Commonwealth landenes røde valmue, hvor vi i Danmark har den gule sløjfe både som nål og som mærke på biler. Han berørte også krigen i Ukraine og mindede os om de voldsomme konsekvenser. Det var sønner og døtre, mødre og fædre, brødre og søstre, som forlod hjemmet for at beskytte, passe på nationen og vores værdier. I dag mindes vi ikke kun de faldne, men også dem der fortsat gør tjeneste og arbejder hårdt for at passe på vort land og værdier. Lad os ære deres indsats og forsvarsvilje ved at støtte den uvurderlige indsats, som Hjemmeværnet og resten af forsvaret udfører.

Schack Pedersen rettede en tak til de veteraner, der har været udenlands. De har båret byrden af   konflikter, vi har pligt til at hjælpe dem med at finde ro og fred. Han afsluttede sin tale sådan: "Lad os i dag mindes og ære de faldne. Lad os sammen holde deres minde i vore hjerter og forpligte os til at minde hinanden om vigtigheden af fred, forståelse og samhørighed! "

Her efter blev der holdt to minutters stilhed.


Efter arrangementet på kirkegården var Lemvig Kommune vært ved en bid brød og en kop kaffe i Lemvigs Marineforening.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring