Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gave fra Trygfonden

HLR dukker og hjertestartere fra Trygfonden

HVK Skanderborg har efter ansøgning fået kr. 16.000 fra Trygfonden til indkøb af HLR dukker og hjertestartere.

02-09-2020

​​​​​​​​​​​Hjertestarter.jpg

HVK Skanderborg har gennem flere år deltaget i Trygfondens Hjertestarterdag. Vi har længe synes, at det materiel, som vi stillede med til Hjertestarterdagen dels var slidt og dels var noget umoderne. Af den grund søgte vi i foråret 2020 Trygfonden om midler til indkøb af 4 HLR dukker og 4 hjertestartere. Her i juli fik vi besked fra Trygfonden om, at de havde bevilliget kr. 16.000 til HVK Skanderborg til indkøb af det ønskede førstehjælpsmateriel. 

HLR dukkerne vi købte er med indbygget wi-fi, så man på en app kan følge trykhastighed, trykdybde, kvaliteten af indblæsningerne og meget mere. Dukkerne blev afprøvet i forbindelse med kompagniets certificeringsøvelse i weekenden i uge 35. Det af kursisterne på en app selv kan følge med i eller eftersøgende se, hvordan de har udført deres HLR, gør virkelig en stor forskel i undervisningen. Nu får kursisten en samlet vurdering af den udførte HLR og kan se, hvordan den udførte HLR kan forbedres.

Hvis Hjertestarterdagen bliver til noget i år, så glæder vi os til, at når folk prøver dukkerne, så får de automatisk en tilbagemelding på deres indsats og der er bestemt grundlag for en lille HLR konkurrence i de familierne der kommer forbi vores stand.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring