Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Klokken er 23:30 Søndag aften og det sidste vagthold møder ind.

Flot samarbejde mellem Hjemmeværnskompagnier

I 52 timer har PO-Ringsted i samarbejde med 4 andre kompagnier bevogtet et gerningssted i Ringsted.

11-04-2018

Weekend med uventet drejning.

Lørdag morgen kl 7:30 modtog Politihjemmeværnskompagni Ringsted et opkald fra Vagthavende på Distrikt Midt- og Vestsjælland, Politiet havde bedt om assistance i forbindelse med en påsat brand i en kælder, kriminalteknikerene havde ikke mulighed for at undersøge gerningsstedet før tidligst mandag formiddag.

Hvervestand spiller anden violin.

Vagthavende befalingsmand fra Ringsted Politikompagni, stod og var ved at klargøre folk til et hvervearrangement ved Land&Fritid i Ringsted - som skulle løbe af staben samme morgen - med et hurtigt blik rundt på de fremmødte, blev der valgt 3 mand ud, som tog med til indsats, mens resten tog til hvervearrangementet.

Hurtig på posten.

Klokken 8 var de første 4 mand klar på posten og blev briefet af politiets indsatsleder angående opgaven. I løbet af de næste 52 timer, blev der samarbejdet mellem 5 Hjemmeværnskompagnier og 20 mand m/k deltog på indsatsen.

"Hearts and minds".

Oplæget fra Politiet, var en bevogtnings opgave, med rundering og kontrol - men det blev hurtigt mere til en opgave hvor bevogtningen var en lille del, af det størrer billede for beboerene fra Sct. Jørgensgården i Ringsted - følelsen af tryghed og ro, som beboerne mærkede og gav udtryk for, gjorde et massivt indtryk på alle tilstedeværende.

Opgaven afsluttet.

Mandag morgen omkring klokken 8:30 mødte indsatsleder politi op og få timer senere var kriminalteknikerene fremme og frigav bevogtningen af gerningsstedet - med andre ord, opgaven var slut for hjemmeværnets vedkommende - nu manglede bare en hurtig oprydning og sammenpakning af udstyret.

Stor tak skal der lyde til alle de medvirkende hjemmeværnssoldater der stillede op.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring