Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

POLITIHJEMMEVÆRNSKOMPAGNI SILKEBORG

Politihjemmeværnskompagni Silkeborg (POHVKSIL)er et specialkompagni under Hærhjemmeværnsdistrikt Midt-og Vestjylland. Kompagniet har rødder tilbage til 1962, hvor den blev oprettet den 1. februar.
 
POHVKSIL´s  medlemmer repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning. Til fælles har vi en interesse for at gøre en indsats for lokalsamfundet og en fritidsinteresse med mange muligheder for udfordringer, afvekslende aktiviteter og dygtiggørelse.
 
 Opgaver

POHVKSIL støtter lokalsamfundet i mange forskellige situationer i samarbejde med politiet, det øvrige beredskab og kommunen samt deltager i militære opgaver.

Vores opgaver kan inddeles i tre kategorier:
 
- Varslede, f.eks.: - ved koncerter og sportsarrangementer

- Uvarslede, f.eks.: - ved Ulykker og  bevogtning ved gerningssteder.

- Uddannelse/Øvelse, f.eks.: Deltagelse i førstehjælpskurser og øvelse i færdselsregulering
  
Kompagniet løser primært opgaver for  Midt - og Vestjyllands politi, i Silkeborg kommune, men hjælper også i andre områder af Danmark. Vi er også en del af en militærorganisation, og løser militære opgaver på lige fod med det øvrige hjemmeværn.
 
Uddannelse
Som medlem af hjemmeværnet har du tre år til at gennemgå grunduddannelsen og efterfølgende politifunktionsuddannelsen, som er en specialuddannelse for politikompagniet.
Efter endt grunduddannelse er man forpligtiget til 24 timers tjeneste årligt for at være registreret som aktiv. Du bestemmer selv hvor meget tid du vil bruge på Hjemmeværnet udover de 24 timer.


Vi kan tilbyde:                                            Krav

Godt kammeratskab                              Du skal være fyldt 18 år
Alsidig fritidsinteresse                            Du skal være ved godt helbred
Udfordringer                                         Du skal have en ren straffeattest 
Kurser, der også kan bruges civilt           Du skal have engagement
                                                            Du skal have vilje til at yde en indsats
 Der er muligheder for samarbejde på tværs af de forskellige grene af hjemmeværnet og det øvrige beredskab. Der er muligheder for udsendelse af hjemmeværnet for forsvaret til international tjeneste.
Vidste du at? 
Når hjemmeværnsfolk er indsat af politiet, gælder de samme regler som for politiet. Så er de tjenestemænd i funktion.
Er du interesseret i at høre mere send en mail til POHVKSIL-INFO@HJV.DK  eller ring til vores kompagnichef på tlf. 7258 2850

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224