Topbanner

Nyhed

Chef for Landsdelsregion Vest nu officielt indsat

Mandag d. 9. januar 2017 blev en historisk dag for Hjemmeværnet. Oberst Flemming Agerskov blev indsat som den første chef for den nyoprettede Landsdelsregion Vest, der dækker hele Fyn og Jylland.

10-01-2017
 
Af Landsdelsregion Vest

Ved en officiel ceremoni mandag eftermiddag overdrog Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, kommandoen fra den tidligere Totalforsvarsregion Nord- og Midtjyllands chef, oberst Mogens Bech, til chefen for den nye ”storregion” Landsdelsregion Vest, oberst Flemming Agerskov.
 
En regionschef ved, hvor meget tid der skal bruges på jobbet, for det hele er på de frivilliges betingelser. Og som chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, fint formulerede det i sin tale: ”Hvor der er fritid, er der hjemmeværn”.
 
Forud for ceremonien havde en gruppe bestående af 32 hjemmeværnssoldater foretaget en imponerende kvartermarch med Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjyllands fane. Over 36 timer marcherede de 200 kilometer med den kongeligt indviede fane fra Odense til Skive. Kl.13.45 mandag eftermiddag, lige inden ceremonien, trådte de ind på Skive Kaserne med fanen og blev modtaget af oberst Flemming Agerskov.​
 

På billedet ses fra venstre oberst Flemming Agerskov, formand for InterForce Midtjylland, konsul Peter Vinther Christensen, og Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen.
 

 Seneste nyheder

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224