Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Hjemmeværnsoldaterne forskyder her til en ny opgave under en tidligere Northern Strike-uddannelsesweekend. Foto: Landsdelsregion Vest

Sidste uddannelsesweekend inden turen går til USA

​Omkring 90 hjemmeværnssoldater skal om få uger deltage i en stor National Guard-øvelse, hvor de indsættes sammen med soldater fra Letland. Det samarbejde bliver finpudset i førstkommende weekend i det midtjyske.

18-07-2017
 
Af Landsdelsregion Vest

Det er første gang, de danske og de lettiske soldater mødes, og fokus for weekenden er at indarbejde samarbejdet for at blive klar til øvelsen, Northern Strike, der foregår i Michigan, USA. Soldaterne skal gennem en begivenhedsrig lørdag med bl.a. skarpskydning og angreb. Weekenden markerer samtidig afslutningen på et længere uddannelsesforløb, som de danske hjemmeværnssoldater har gennemgået.
 
Northern Strike er en stor international øvelse, der finder sted i Michigan fra slutningen af juli til midten af august. Der forventes omkring 5-6000 soldater på jorden med fuld støtte fra luften. Øvelsen giver mulighed for, at enheder fra mange nationer og værn får opbygget og vedligeholdt deres militære færdigheder. Der deltager soldater fra seks NATO-lande; USA, Canada, England, Polen, Letland og Danmark.
 
Hjemmeværnet stiller med et fælles dansk-lettisk infanterikompagni. Her vil der være særligt fokus på det dansk-lettiske samarbejde i en multinational ramme. Bidraget udgør over 150 soldater, og af disse er næsten 90 danske hjemmeværnssoldater. Samtidig får soldaterne øvet et yderst realistisk scenario, hvor internationale opgaver løses i enheder, der består af flere nationer, som skal kunne samarbejde og kommunikere – selv i svære og pressede situationer.
 
Adgang for pressen
Der er åbent for pressen lørdag d. 22. juli fra 12.00 i Finderup øvelsesterræn, hvor de danske og lettiske soldater træner. Tilmelding senest d. 20. juli kl 12.00 til informationschef Rune Kronenberg på lrgnv-g9-01@hjv.dk, (tlf 7242 1605).
Skriv i mailen hvem der kommer, samt et mobilnummer.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring