Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Førstehjælpssimulatoren vakte interesse hos de fremmødte.

Tilfredshed med årets sanitetsseminar

​Aalborg Kaserner lagde i weekenden lokaler til Hjemmeværnets årlige sanitetssemninar, der blandt andet bød på foredrag fra Beredskabstjenesten og en øvebane med poster, der skulle gennemføres i makkerpar.

05-02-2016
 
Af Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland
 
36 forventningsfulde tilmeldte hjemmeværnsfolk startede seminaret med et spændende foredrag om Beredskabsstyrelsen, efterfulgt af muligheden for at netværke og udveksle personlige erfaringer og drøfte dagligdagens problemstillinger.
 
Lørdag morgen bød Fagcenter Sanitets leder, major L.E. Pedersen, velkommen til dagens program. Vores nye stabslæge, Anette Pagh Rosenthal, gav en kort orientering om sig selv og Forsvarets Sundhedstjenestes nye struktur.
 
Det meste af lørdagen gik herefter med gennemgang af det nye førstehjælpssystem, læringsplaner, vedligeholdende- og suppleringsuddannelser m.v. Hjemmeværnet forventer, at de nye læringsplaner vil være tilgængelig i uge 6. Når de er tilgængelige, vil dette selvfølgelig blive formidlet til alle myndigheder.

Kvalifikationens gyldighed reduceres
En af de markante ændringer i førstehjælpsuddannelsen er, at kvalifikationens gyldighed reduceres fra 3 til 2 år. Kvalifikation erhvervet før 01 JAN 2016 har forsat en gyldighed på 3 år. Erhvervede kvalifikationer fra og med 01 JAN 2016 har en gyldighed på 2 år. 
 
Førstehjælpsuddannelsen kommer til at se således ud:
 
Grundlæggende førstehjælpsuddannelse (28 timer) - Lovpligtig Grund Uddannelse (det gamle 30 timers kursus)
Vedligeholdende førstehjælpsuddannelse (6 timer) - gennemføres for at bibeholde kvalifikationen
Supplerende Førstehjælpsuddannelse (14 timer) - gennemføres såfremt kvalifikationen er udløbet
 
Herefter blev vejen for at blive førstehjælpsinstruktør i Hjemmeværnet repeteret. Herunder blev det præciseret, at med indførelse af nye læringsplaner (forventligt i uge 6) samt det faktum, at kvalifikationens gyldighed for førstehjælp reduceres fra tre til to år, så må det forventes, at der skal udbydes flere førstehjælpskurser - hvilket medfører et øget træk på instruktørpuljen.
 
Efterfølgende bød programmet på fremvisning af forskelligt materiel, og seminariet sluttede med et besøg hos Trænregimentet på Aalborg Kaserner, hvor deltagerne fik en rundvisning og en fremvisning af regimentets uddannelsesmateriel. Der blev blandt andet forevist to typer sanitetskøretøjer og en førstehjælpssimulator, der virkelig interesserede de fremmødte.
Det var en tilfreds flok instruktører og sagsbehandlere, der drog hjemad sidst på lørdagen.
 
Du kan læse mere om førstehjælpsuddannelserne på Fagcenter Sanitetstjeneste her.

Fakta

Fagcenter Sanitetstjeneste etableres ved Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland og skal styrke den faglige viden og praksis inden for sanitetstjenesten ved Hjemmeværnets myndigheder
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring