Topbanner

Sejlads6-9-2015

Sejlturen med det gode skib HMV 910 Ringen af Aabenraa 06-09-15

I dag søndag. Mødetid ved skibet, Kl. 07,3o.
Der skulle sejles ud med folk fra Told og Skat, så det tegnede da til at skulle blive en særlig spændende dag. Der var i hvert fald fuld besætning ombord plus skattefolkene.

Vejret var dog ikke ligefrem det mest lykkelige at skulle sejle rundt i. Der var da godt nok en masse sol og store uldtotter til skyer der jog hen over himlen fra nordvest, godt hjulpet på vej af en kraftig blæst der tog til i eftermiddagens løb.
Lillebælt viste da også sine fine velpudsede tænder, og uden for fjorden snerrede havet ligefrem efter os med nogle ret kraftige bølger, men ingen blev søsyge.
Undervejs ud af fjorden fik vi gjort gummibåden klar til tolderne og deres hund. Stakkels hund, den kunne ikke lide skibets rulninger, og det så ud til at den blev lettere søsyg og fik et ret nervøst gemyt at se til. Et godt stykke uden for Nord Als, blev søerne imidlertid så kraftige, at man besluttede at man ikke ville risikere at sætte gummibåden i vandet.
Man vendte derfor om og sejlede ned mod et roligere farvand i Alssund og ned mod Sønderborg. Ved indsejlingen til den smalle del af sundet blev gummibåden sat i vandet og med meget kort varsel blev undertegnede sat i denne sammen med de to mand fra Told og Skat der var med på skibet og kom dermed med på en toldkontrol, hedder det vist.
Det var meget spændende.

Vi blev liggende ved kajen i Sønderborg en times tid og derefter blev gummibåden taget ombord på moderskibet og kursen sat mod Aabenraa. Ved udsejlingen af den smalle del af sundet blev der observeret en løs jolle der drev for bølgerne mod Augustenborg.
Denne jolle blev så taget på slæb, så den jolle fik ikke nogen lang tid i frihed.
Ud for Ballebro blev gummibåden sat i vandet og jollen blev slæbt ind til havnen der.
Der ville man åbenbart helst ikke have den stakkels jolle liggende, køn var den jo ikke. Men liggende blev den.

Derpå skete der ikke flere begivenheder denne dag og lidt før Kl. 16,oo var Skibet atter vel fortøjet ved kajen i Aabenraa og besætningen kunne afmønstre for i dag.

Skrevet af Poul Erik Hadberg

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224