Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Fo​to: Forsvarsgalleriet.dk

Marinehjemmeværnet våger over styrtet F16

Marinehjemmeværnet fra Esbjerg ligger lige nu ved positionen for det F16 fly, der styrtede ned i Nordsøen i eftermiddag. De har samlet nogle vragdele op og våger over flyet, indtil de bliver afløst i morgen.

27-10-2015
Af Ninna Falck

Marinehjemmeværnets Flotille 131 Esbjerg, blev tirsdag eftermiddag indsat til at assistere Forsvaret i forbindelse med nedstyrtningen af et af Flyvevåbnets F16 fly. 

Flotillens fartøj MHV 904 LYØ var på patrulje med fire toldere fra SKAT, da de omkring klokken 14.00 blev alarmeret.

Sendt ud for at være klar til at redde piloten
I første omgang lød opgaven på, at de skulle være klar til at samle piloten op af vandet. LYØ blev sendt ud på en position vest for Rømø i sikker afstand af det beregnede nedstyrtningsted for flyet - parat til at rykke ud og hente piloten. 

LYØ var udpeget som 'On Scene Coordinator' for redningsaktionen, hvilket betyder, at de skulle styre aktionen til søs. På opgaven var også tilkaldt redningsfartøjet ’FRB 12’ fra redningsstationen på Rømø samt det tyske redningsfartøj PIEDDER LUENG fra øen Sild.

Klokken 14.50 lød meldingen fra fartøjsføreren ombord på LYØ, premierløjtnant Ole Thomassen, at piloten var blevet bjærget af en af flyvevåbnets redningshelikoptere, og at LYØ nu var blevet bedt om at sejle ud til nedstyrtningsstedet for den forulykkede F16.

Flere vragdele i vandet
Seneste melding klokken 17.15 er, at LYØ nu ligger ude på positionen for styrtet. 

”Der lå flere mindre vragdele på vandoverfladen, da vi kom herud, og vi har samlet en del op. Det har alle været genstande på ikke over en meters længde”, forklarer Ole Thomassen og fortsætter: ”Vi ligger lige nu og leder i et søgemønster. Nu forsvinder lyset snart, men jeg tror også, at vi har fået det meste med”.

LYØs besætning på i alt otte frivillige, de fire toldere fra SKAT og deres hund må belave sig på en noget længere sejlads end først planlagt. 

”Vi er blevet bedt om at ligge herude til i morgen aften, hvor vi bliver afløst” fortæller Ole Thomassen, der ellers havde planlagt at være tilbage i havn klokken 17.00 tirsdag aften.

Det er så vilkårene for besætningerne​ på Marinehjemmeværnets 30 fartøjer, som altid ligger klar på beredskab.
 
Herunder:
MHV 904 LYØ, arkivfoto





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring