Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Kommandooverdragelse i distriktet

Torsdag formiddag var der skiftedag på Distrikt Midt- og Vestjylland. OL Per M. Nikolajsen fratrådte som distriktschef og Major Jesper Toft tiltrådte som fungerende chef.

09-09-2021

​​Tekst & foto: J. Jauert & J. Krätz Andersen, PRESS/HDMVJ

 

Klokken 11.00 trådte distriktets personel og officerer fra Regionen an på plænen foran distriktet. OL Per M. Nikolajsen holdt en kort tale og takkede sit personel for et godt samarbejde gennem hans tid som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland.

Oberst Peter Fausing, chef for Landsdelsregion sagde i sin tale blandt andet:

 " Per, du har siden 2015 været chef for Distrikt Midt- og Vestjylland.

Når jeg taler med såvel dine samarbejdspartnere som dine kollegaer, så er der stor respekt og anerkendelse for den måde, som du har løst opgaven på.

Ikke mindst har du i en omskiftelig tid - hvor grundlag og udgangssituation for Hjemmeværnets opgaveløsning er i stadig udvikling – formået at skabe sammenhæng mellem HJV opgaver, rammer samt vilkår og så dine øvelsesaktiviteter. Det er godt gået.

Det samme er gældende i forhold til dit samarbejdet med de sektoransvarlige civile myndigheder, hvor du altid har forstået opbygge rigtig gode relationer, så de øvrige myndigheder har forståelse for Hjemmeværnets rolle og muligheder. Dette samarbejde har lige siden din tid som chef for Nationale Operationer i HOK givet dig et stærkt netværk, som vi alle har nydt godt af.

De - der kan se ind i dig og se dit engagement, dine faglige kompetencer og ikke mindst dine evner til at finde løsninger i komplekse miljøer – de ved, hvad du kan levere.

Det er nok også en af de væsentlige grunde til, at du i et stærkt felt af kandidater har fået dit nye job som Deputy Chief Of Staff i United Nation Truce Supervision Organization - bedre kendt som UNTSO.

Det er FN´s første fredsbevarende mission og geografien Israel, Palæstina og Mellemøsten forklarer nok meget godt, hvorfor missionen fortsat kører.

Det er en mission der stiller store krav til evnerne for at se muligheder i respekt for historien og de sværeste diplomatiske udfordringer.

Jeg er sikker på, at du får brug for alle dine erfaringer fra dine:

                        fire år som distriktschef i Herning,

                        fire år som stabschef ved Totalforsvarsregion Nord,

                        seks måneder som chef i HQ Security Transition Command Afghanistan

                        tre et halvt år som chef for Nationale operationer i HOK

                        et år som observatør i UNTSO og endelig

                        seks år som chef for distrikt Midt- og Vestjylland.

Ikke mindst i lyset af, at du på grund af storpolitiske udfordringer de facto bliver øverste militære chef i missionen.

Det vil sige, at når man taler om den militære del af missionen, når der spørges til, hvad mener den militære chef og rådgiver til generalsekretærens særlige udsending, så kigger de alle på dig. Det forpligter – og det er jeg sikker på, at du kan leve op til.


Kære Per

Samlet er der blot tilbage at sige tak for din indsats, tak for den måde du har løst opgaven på og hils familien og sig tak for lån

Mange øjne hviler på dig.

Jeg er sikker på, at du vil repræsentere Danmark på fornemste måde og gøre Regionen stolt. Du er den helt rigtige til jobbet."

Så overdrog Per M. Nikolajsen distriktets fane til obersten og trådte af. Så blev major Jesper Toft kaldt frem og obersten sagde:

"Kære Jesper

Som du lige har hørt, så er det nogle store sko, som du skal være fungerende i.

Når jeg har valgt at gøre dig til fungerende chef for Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, så skyldes det ikke mindst, at du gennem dit og Pers samarbejde tydeligt har demonstreret, at du vil kunne løfte opgaven.

Du ved bedre end jeg, hvilke opgaver der ligger i funktionen og så meget desto mere er jeg glad for, at du har takket ja til at prøve kræfter med at være fungerende.

Jeg er sikker på, at du vil gøre dit til, at distriktet bevarer sit gode ry og rygte."


Fanen blev overdraget til majoren og fanen blev ført på plads. Major Jesper Toft lod personellet træde af. 

Efter paraden var der et glas og kransekage i regionens lokaler til at afslutte dagen.



Fakta



Seneste nyheder

5 maj 2024

16-05-2024

Commanders Coin

16-05-2024
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring