Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nyhedsbrev april 2024

Nyhedsbreve

31-05-2024

​​Nyhedsbrev fra flotillechef Martin Leman.

​Det er desværre historiske tider vi lever i.

Israel/Iran 

Ukraine/Rusland.

Hvad betyder det for os.

Der er brug for os som aldrig før.

Gamle nedslidte russiske tankskibe sejler igennem vort farvand og nægter at tage lods.

Her skal vi hurtigt kunne assistere Svn og deres miljø fartøjer med både flydespærringer og evt. afvisning af andre fartøjer.

Og der er også en øget aktivitet af både statsskibe officielle og uofficielle.

Derfor er vi nødt til, at være meget opmærksomme når vi går på havet uanset, om det er en almindelig øvelses sejlads eller en decideret farvandsovervågning.

Der er mange ting der skal trænes, her kan i alle med fordel byde ind således at vi får alle M/K med og får udnyttet tiden.

Udstof og jeg er netop hjemvendt fra MHV ledelse konference, her blev vi præsenteret for Ch HJV strategi og Ch MHV vision disse er spændende læsning og jeg vil bede jer om, at gennemgå disse sammen med mit chefdirektiv.

Alt dette kommer op på vores hjv.dk side, som der er gode kræfter der er ved, at opdatere.

Så, som altid hold jer orienteret ved hyppige login:-)

Til slut vil jer anmode jer om, at bakke op om vores skydebane dage, vi har fået tilgang af Lars som er erfaren skydelærer og som sammen med Heini laver en masse gode og sjove skydninger.

Jeg har selv deltaget og der er plads til alle uanset hvilket niveau man er på, også er det en god måde at være sammen på tværs af flotillen.

Tak for jeres indsats og altid gode humør.

 

Med venlig hilsen

Flotillechef

Hvf 256 Storstrømmen

Martin Lehman

Tlf. 60770326

 

Nyhedsbrev fra 3K/UDSTOF & NAV/BES2.

BES2

Efter en lang juleferie/pause var BES2 endelig på vandet igen 3-4 februar. Der var på forhånd tiltænkt en række ruller og sejlads med GB. Desværre var GB sendt til reparation og vejret viste sig fra sin uforsonlige side, der gjorde det vanskeligt at gennemføre ruller med det ønskede uddannelsesudbytte. Til gengæld nåede vi Korsør tidligt lørdag eftermiddag, hvilket gav mulighed for at besøge VTC Storebælt, og det var uhyre interessant at komme ind i hjertet af kontrolcentret for trafikken i Storebælt. Fra VTC gik turen mod fregatten Niels Juhl, hvor vi blev budt velkommen til den helt store tur, som omfattede rundvisning på hele skibet inklusive operationsrummet, banjer, messer, våbenstationer, motorrum og meget andet. En meget detaljeret tur, som gav et rigtig godt indtryk af livet ombord og fregattens kapaciteter. 

Vi returnerede til hjemhavn søndag, og som altid var der under hele turen god mad og rigeligt med bacon.

UDSTOF

Efter snart 8 måneder i stolen glæder det mig, at flere og flere får pudset sine Q'er og følger op snarlige udløb. Således er HVF256 på grøn i bl.a. FØHJ for alle aktive. Bemærk i den sammenhæng, at HVF256 fremadrettet alene tilbyder 6 timers vedligeholdende kursus. Kurser afholdes lokalt og tilbydes efter behov, der udlæses af uddannelsesdatabasen. Husk, at FØHJ Q kun holder i 2 år.

Vi har stadig enkelte, som hænger i bremsen med Opmærksomhedsuddannelsen. Det er et FELS kursus, som tager ca. 30 min. Der er stor fokus på dette kursus i den aktuelle situation, så vel egentlig ikke nogle gode undskyldninger for ikke at få det flueben på plads.

Husk at få udarbejdet uddannelsesplan sammen med din nærmeste fører. Uanset, du har været med i mange år eller er ny, skal der udarbejdes en plan for hver MA. Når denne plan er udarbejdet, kan man inden for de aftalte rammer selv tilmelde sig aftalte kurser. Al anden tilmelding via databasen skal ske i samråd med nærmeste fører/UDSTOF.

H, Allan

Allan Ahlgreen

3K/UDSTOF & NAV/BES2

HVF256

41950695


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring