Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Øvelse BIFROST overstået

Bifrost figurerer i den nordiske mytologi og betyder regnbue, men infanteriøvelsen i Finderup, bar ikke præg af mytologi. Her var det nutid i fuldt flor.

13-06-2022

​​​​​Tekst & foto: Pressetjenesten v/HDMVJ

Soldater fra infanterikompagnierne Viborg, Holstebro og Herning Nord var samlet til et helt infanterikompagni med tre fulde delinger og kommandostation, mens modstanderen bestod af kompagni Vesthimmerland og soldater fra Ingeniørregimentet i Skive med et pansret køretøj.


Fredag aften mødte infanteristerne ind og der blev oprettet kommandostation, som havde et større up set med signalmidlerne samt BSO-er, mens delingsførere rekognoscerede for at få de sidste detaljer på plads. Lørdag morgen gik delingerne i stilling, fik oprettet kampstader og man kunne så blot afvente fjendens indtrængen fra nord. 


Ved middagstid blev det første angreb fra fjenden sat ind, men gav ikke det forventede resultat og man valgte at gentage seancen og få rettet op på fejlene. Hele øvelsen blev overvåget af kontrollanter fra TFS, der fulgte de enkelte delingsførere og den udpegede kompagnichef, her blev der stillet spørgsmål om kommunikation delingen/gruppen internt, den enkelte stillings placering, tllbagetrækning, sikring, måludpegning og simple ting som motivation, forplejning og holdninger.








Fjenden arbejdede sig frem til den næste kamplinie og infanteri plus en Piranya i front blev der kæmper bravt fra begge sider. De forsvarende grupper trak sig baglæns i korte ryk, mens der blev råbt ordrer, hvor af en del drunknede i larmen fra våbnene. Samlepunkter var angivet i farver for de forskellige grupper og delinger.

Det var varmt og der blev løbet meget, og blev der lagt en stor indsats i øvelsen fra de mange soldater og man fik afprøvet sine færdigheder og fik tilbagemelding på godt og skidt, men ikke desto mindre var humøret højt, og alle var indstillet på ar få det bedst mulige ud af øvelsen. Forsynerne havde en travl dag med servicering af soldaterne, så ingen gik ned grundet væske.

Omkring klokken 19 lørdag samledes tropperne på Gule Gård, hvor man lukkede øvelsen ned og distriktschefen OL Peter Dahl, som havde været med hos soldaterne under hele øvelsen, takkede for et flot arbejde hos alle, der var absolut den rette holdning og motivation over alt, også når man rettede sine fejl og meget vigtig; -et professionelt mindset. 


Ved samme lejlighed blev Christian Lykke Frost fra INF Viborg udnævnt til kaptajn og Anela Stinjanin til korporal og signalbefalingsmand i INF Herning Nord.     

Det blev afsluttet med grill. Omkring 100 soldater deltog i øvelsen.




Fakta

​ØVELSE BIFROST GENNEMFØRT I DEN SYDLIGE DEL AF FINDERUP.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring