Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Fem seje løbere fra HVF 125

DHL Stafetten 2018

Den 23/8 drog et løbehold på fem kampklare gaster fra MFP-flotille 125 til Århus, for at deltage i årets DHL Stafet. Holdet var tilmeldt igennem MHD, som havde sørget for mad, løbetrøjer osv. til arrangementet.

27-08-2018
​Vejret var godt og humøret var højt, da vi ankom til Mindeparken, hvor der var folk og telte overalt. Vi var ankommet i god tid, så der var tid til at orientere sig i området. Vores hold var placeret i telt 31, sammen med resten af deltagerne fra Forsvarets enheder fra det midtjyske, som traditionen tro også deltager i løbet hvert år.

 

DHL Stafetten i Århus havde i år over 47000 deltagere fra over 1600 forskellige organisationer og virksomheder, så det var fyldt godt op i parken. Efter vi havde fundet os en plads og fået skiftet til vores udleverede løbetrøjer, var det tid til at få styr på holdrækkefølgen, samt at vurdere hvor lang tid de enkelte skulle bruge på at gennemføre deres runde. Da løbet bliver afviklet som en stafet, er det ret vigtigt at den næste løber på holdet er klar til at overtage stafetten i løbsområdet på det rigtige tidspunkt. Derfor skulle alle på holdet have styr på hvor og hvornår de skulle stå klar. Efter en stor fælles opvarmning var alle løbere klar til at startskuddet skulle gå.

 

Da der var så mange deltagere, var det nødvendigt at sende de første holdløbere ud i på ruten i flere etaper, for at de ikke skulle begynde at klumpe sammen og derved gøre det besværligt at komme fremad, men da hele første hold var sendt afsted, gik det faktisk ret glidende derfra og resten af løbet da der hurtigt kom stor spredning i feltet.

 

Holdets første løber, Maria kom ind på lige lidt over 25 minutter, hvor Morten stod klar til at bære stafetten videre. Ruten var meget varieret, med både flade og kuperede områder i og omkring Mindeparken og de omkringliggende skovområder og villakvarterer og ruten var tydeligt markeret op, så den kunne gennemføres både i dagslys og i mørke. Da holdets 3. løber, Krølle var stukket af på sin omgang, var det tid til nedvarmning og væske, mens Tino, som var 4. løber, gik op og gjorde klar til at overtage stafetten.

 

Mørket var så småt ved at lægge sig, da Tino passerede stedet hvor vi havde taget opstilling ved ruten, og hvor holdet stod og råbte og klappede hinanden igennem, når løberne passerede. Hele vejen på ruten stod der folk, som spillede musik og klappede, fløjtede og gav highfives til løberne der passerede dem – det var en kæmpe fest, som lige gav det sidste i løberne og som gjorde at de lige gav den en ekstra skalle derude.

 

Da vi havde sendt Steffen - holdets sidste løber afsted, var det helt mørkt og vi andre besluttede os for at stille os op i målfeltet for at modtage ham deroppe, når han kom i mål. Der var efterhånden meget få hold tilbage som ikke var færdige, så det var kun lejlighedsvist at vi så løbere passere os på ruten på dette tidspunkt.

 

Efter temmelig lang tids venten kunne vi endelig se ham i mørket, på vej op mod målstregen og Steffen fik utvivlsomt holdets største klapsalve og motiverende tilråb, da han krydsede målstregen og bragte vores løbehold ind på en samlet tid på 2.58.58 – lige i rette tid til at få det store afsluttende festfyrværkeri med, som satte punktum for DHL Stafetten 2018 i Århus med et brag.

 

Vi fik ikke nogen fantastisk placering, samlet set. Men vi vidste da vi tilmeldte os, at der ingen intentioner var om at gå efter at vinde eller få den bedste tid. Målet var at deltage, have en god aften og støtte et godt formål – og ikke mindst at styrke sammenholdet. Alle fem løbere gik derfra med en god oplevelse og følte at de havde ydet deres på turen – og set i det perspektiv vandt vores løbehold stort. Det er bestemt ikke sidste gang at flotillen stiller løbehold til DHL Stafetten.

 

Ses vi på stregen til næste år?

Fakta

DHL Stafetten: - Verdens største motionsløb - 206.850 deltager i 2017 - ca. 45.000 deltagere i Aarhus, fordelt på tre dage
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring