Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Hjemmeværnsflotille 125 Maritime Force Protection

​​​​​​
​Flotille 125 Maritime Force Protection (MFP) er hjemmehørende i Randers og er en ud af fire MFP-flotiller i Danmark.​
​​​​​

MFP-enheden er specialiseret i løse operative støtteopgaver for Søværnet, indenfor bevogtning af skibe i havn, under havneanløb og til ankers uden for havn.​

Vi udfører maritim bevogtning, både i militære og civile havne og indsættes f.eks. i forbindelse med bevogtning af udenlandske flådefartøjer i danske havne (Host Nation Support), i samarbejde med det øvrige Hjemmeværn.

I forbindelse med NATO-øvelser eller andre internationale øvelser, bliver MFP-enhederne anvendt aktivt til at bevogte de mange flådefartøjer, men kan også indgå i rollen som sejlende fjendestyrker, eller løse andre ad-hoc opgaver for flådeenhederne. 

Vores flotille har deltaget i udenlandske NATO-øvelser i både Norge, Tyskland og Estland ​og har i den sammenhæng fået stor faglig og professionel anerkendelse, fra både danske og udenlandske flådeenheder. ​

Vi samarbejder ofte med Politiet om at løse en række essentielle støtteopgaver, f.eks. i forbindelse med eftersøgninger af forsvundne personer og genstande, eller afspærring af havneområder og almindelige patruljesejladser ved større arrangementer.​

Vi er også klar til at rykke ud når stormen raser, oversvømmelser hærger, ved store ulykker og terrortrusler, eller ved et generelt forhøjet sikkerhedsniveau i Danmark.

Derfor er enhedens motto: "ALTID KLAR - OVERALT"

Aktivitetsniveauet i flotillen er generelt højt, og du kommer derfor som frivillig i begivenhedernes centrum, når du indsættes i støtteopgaver for Søværnet og Politiet. Det kræver derfor at du er mentalt robust, har en god fysik og kan svømme, samt at du har gode samarbejdsevner og besidder gode soldatermæssige færdigheder. ​​


​​​​​​​​​​​​​​​Billede til HJV.dk2.jpg

 Webstedsnyheder

27-08-2018

DHL Stafetten 2018

Den 23/8 drog et løbehold på fem kampklare gaster fra MFP-flotille 125 til Århus, for at deltage i årets DHL Stafet. Holdet var tilmeldt igennem MHD, som havde sørget for mad, løbetrøjer osv. til arrangementet.
29-05-2017

Politisejlads i og omkring Aarhus havn

Efter den tragiske ulykke i Københavns havn, hvor to unge mennesker mistede livet, har der fra officiel side været fokus på hvordan vandscootere føres på vandet. HVF 125 har i denne forbindelse ydet bistand til Østjyllands politi som maritim platform.
15-05-2017

Eftersøgningsuddannelse

I weekenden uge 16 blev der i HVF125, med stor hjælp fra Frivillig Stab, afholdt undervisning i undervandsafsøgning.
27-06-2016

MFP på Landsøvelse i Fredericia

D. 3-5 Juni var HVF125 tilstede på Gammelhavn i Fredericia som en del af MFP Danmark. Sammen med de andre MFP flotiller deltog vi i Landsøvelsen 2016, som var årets bedste mulighed for at se en komplet MFP flotille i aktion.
22-02-2016

HVF125 til Blå Negl 2016

D. 26-28 Februar løber Blå Negl 2016 af stablen og HVF125 er traditionen tro, at finde som en del af øvelsens hunterforce.
20-08-2014

Hele Hjemmeværnets internetportal

HJV.DK er hjemmeværnets digitale indgang til viden, nyheder, aktiviteter og kommunikation. Vores mål er at gøre HJV.DK interessant og relevant for både frivillige, ansatte, journalister og alle andre, der har interesse i hjemmeværnet.
 

 OE Nyheder

Søg

 Flotillechef

​​​
KL Jacob Ølholm

 Næstkommanderende

​​​​
PL Ricky Elgaard

 Rekrutteringsspecialist

​​
RECSPEC.jpg
REKSPEC ​Helle Weltz

 Enhedsoversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring