Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Sådan så det ud, da HVF 125 MFP tidligere i 2023 var indsat i Aarhus Havn. Foto: JFE/HDEJY

MFP endnu engang indsat i Esbjerg Havn

Lige nu er Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder (MFP) endnu engang indsat i Esbjerg Havn til Host Nation Support.
Det motiverer at gøre en forskel og at kunne bruge sine skarpe kompetencer ved sådanne opgaver.

01-06-2023
​​​
Det er tredje HNS-indsættelse bare i 2023 med tidligere indsættelser i Aarhus og Esbjerg Havne. I alt har MFP været indsat i sådanne opgaver 9 gange de sidste få år. 
​Det skræmmer dog ikke de frivillige. For med specialiserede opgaver som eskorte og havnebevogtning med gummibåd, er det præcis MFPs unikke kompetencer, som kommer i spil i disse dage.


I spidsen for MFPs opgave står Chef for Hjemmeværnsflotille 125 MFP Jacob Ølholm sammen med resten af HVF 125.  FH Jacob Ølholm og flotillens øvrige frivillige er efterhånden blevet rutinerede i den slags HNS, men selvom de kender Esbjerg Havn rigtig godt, tager de ikke let på opgaven. 

-Der er altid nye udfordringer, nye samarbejdspartnere og denne gang to skibe i samme periode​, så det bliver spændende, siger Jacob Ølholm.


Chef for Hjemmeværnsflotille 125 MFP Jacob Ølholm står sammen med sin NK i spidsen for Maritime Force Protections indsættelse. Foto: Torben Glyum


Det motiverer at gøre en forskel
Også for de frivillige, som stiller op i døgndrift de næste mange dage for at sikre skibene, havnen og materiel, er indsættelsen spændende og vigtig.
For OS Jesper Salling og GAST​ Morten Sørensen fra HVF 125s enhed i Fredericia er der ingen tvivl om, hvorfor de stiller op og er klar til alle tider af døgnet.

- Vi gør det for at gøre en forskel og fordi havnebevogtning er en vigtig del af Host Nation Support-opgaven, fortæller Jesper Salling

Men også fællesskabet og det at kunne bruge sine trænede kompetencer gør sådan en indsættelse meningsfuld og gør, at MFP er anderledes end andre grene af Hjemmeværnet.

- Ved indsættelser med HNS har alle en vigtig rolle for at opgaven kan løses. Det særlige med MFP er vores skarpe og unikke kompetencer, forklarer Morten Sørensen.​


Jesper Salling og Morten Sørensen har glædet sig til endnu en skarp HNS-indsættelse og har derfor trænet ekstra i ugerne op til.  Foto​: Lotte KlærkeHjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring