Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Grethe fejret: 50 år i Hjemmeværnet

Besætning 1’s helt uundværlige radiogast blev fejret i går. Det lykkedes at overraske 50-jubilaren lidt, selvom hun – selvfølgelig – havde helt styr på datoen og besætningens hang til overraskelser.

11-04-2022

​​​​​​​​​​​​​​​​Af Dorte Svane​

Søndag blev en ganske særlig dag på vandet, med besætning 1 fra Hjemmeværnsflotille 255 Korsør.

For 10 år siden tog vi fusen på Grethe, da vi på dagen, 10. april, havde arrangeret sejlads med Flotillechefen. Efter en bjærgningsrulle, hvor alle forsvandt ned i messen, overraskede vi hende med stor lagkage og overrækkelse af 40-års tegnet.

10 år er gået siden dagen med 40-års tegnet, og i år havde Grethe fuldstændig styr på datoen, hvor vi “helt tilfældigt” have arrangeret en dagssejlads. 

Vejret var med os - godt blæsende - så vi havde den perfekte undskyldning for at nøjes med sejle ind i civilhavnen og øve havnemanøvre indtil frokost, hvor Flotillechefen ankom og overrakte 50-års tegnet til en rørt Grethe, inden vi fik en god frokost.​​

​Læs videre under billedet ...
- Så var der dessert! Efter frokosten.

Grethe havde dog regnet med lagkage igen, og det var der jo ikke til frokost - og dog - for selvom vi ikke kunne tage fusen på hende i år, blev hun nu alligevel overrasket over at der var “dessert” efter frokosten.

Grethe er helt uundværlig for os​​

Grethe er utrolig vellidt og helt uundværlig for os, når vi er på vandet. Hun har fuldstændig styr på radio, flag og logbog. Rigtig mange besætninger omkring på Sjælland har gennem tiden “lånt” hende, og alle er begejstrede og glade for at have hende med.

Læs videre under billedet ...
- Grethe har styr på al kommunikation, også flagene!

Grethe har dog mange jern i ilden, og hendes årlige krydstogter, kan vi ikke konkurrere med, men hendes tirsdagsaftale er planlagt efter vores sejladser. 

Vi håber på mange år med Grethe endnu, selvom hun dog ikke mener, at vi ses om 50 år. Vi mener dog helt sikkert vi ses om 10 og 20 år.

Tusind TAK fordi du er med Grethe - altid i godt humør og klar med en frisk bemærkning.

 Grethe med 50-års tegnet:

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring