Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnsflotille 369 Holmen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Marinehjemmeværnet løser i tæt samarbejde med Søværnet en række opgaver inden for farvandsovervågning, redning, havmiljø og bevogtning. I samarbejde med, Politi, SKAT, kommuner og havforskere deltager Marinehjemmeværnet også i løsningen af en række civile opgaver.
 
Med mange fartøjer fordelt på havne i hele landet, blandt andet hurtigtgående gummibåde, er vi ofte de første, der når frem, når der er brug for støtte på vandet. Vi er nemlig klar døgnet rundt til at rykke ud og assistere inden for en time, når Danmark får brug for vores hjælp.

Som en del af Marinehjemmeværnet vil du få en vigtig rolle i samfundet sammen med vores andre frivillige og være en afgørende hjælp, når Søværnet eller Politiet eller øvrige myndigheder har brug for, at vi træder til.

Værnets fartøjer er udrustet med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations- og kommunikationsudstyr samt udstyr til rednings- og havmiljøopgaver. Fartøjerne ligger i havne rundt om i hele landet. De frivillige besætninger er parate til at rykke ud hele døgnet inden for en time.

​Marinehjemmeværnets Opgaver

  • Overvåge danske farvande og indberette observationer til Søværnet
  • Rykke ud til eftersøgning og redning af forsvundne personer til søs
  • Støtte til allierede nationer med fx beskyttelse af skibe
  • Støtte, hvis havmiljøet er truet, fx med at inddæmme olie
  • Overvågning af kritisk maritim infrastruktur, som fx vigtige havne og broer
  • Assistance til fritidssejlere ved fx motorstop
  • Støtte til Politiet med fx eftersøgning eller kontrol af om de sejlende overholder trafikreglerne til søs
  • Støtte til Toldstyrelsen ved fx kontrol af indførsel af ulovlige varer​
Bliv frivillig. Marinehjemmeværnets frivillige kommer fra alle dele af samfundet – til fælles har de en interesse for havet og sejlads og et ønske om at gøre en forskel. Udfyld kontaktformular her.
 
Hvis du/I vil høre mere om Marinehjemmeværnet kontakt vores rekrutteringspecialist Flemming Sieben på mail: hvf369-rekspec1-2@hjv.dk​  

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring