Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Forside

 

Hjemmeværnsgården på Møllebakken i Nykøbing falster

Hjemmeværnskompagni 1.Falsterske er et områdekompagni som er placeret i Nykøbing F.Kompagniet løser hjemmeværnets kerneopgaver som er følgende:
Støtte til totalforsvar, hjælp til Politiet og beredskabet samt støtte til det øvrige civile samfund.

Hvem er vi?

Hjemmeværnskompagni 1.Falsterske er et bevogtningskompagni
som råder over en kommandodeling og to bevogtningsdelinger:​

 
​​​​​​​​                                                                 
                   Kommandodeling        Bevogtningsdeling


Kommandodeling:
Er kompagniets stabselement, og har til formål at tilsikre administration, økonomi, rekruttering, forsyningstjeneste samt signaltjeneste.

 
Bevogtningsdeling:
Varetager funktioner som: Sikring og bevogtning, støtte til uddannelse af hærens enheder, terror- og katastrofeberedskab, generel støtte til det danske forsvar, assistance til politiet og andre civile myndigheder samt indsættelse ved oversvømmelse og snekaos.
Indsættelser:
Hjemmeværnskompagni 1.Falsterske har været behjælpelige i forbindelse med adskillige arrangementer igennem tiden, her kan nævnes sportsarrangementer, sanitetsvagter, afspæringsopgaver o.lign.
I 2009 var kompagniet støtte ved COP 15 i københavn, 2011 ved oversvømmelserne i Marielyst, stormen "Bodil" i 2013 og senest som logistisk støtte til Politiet ifm. flygtningestrømmen i 2015.

 
Organisation:
Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til den fysiske belastning. Det betyder, at alle som måtte ønske optagelse og opfylder hjemmeværnets optagelsesbetingelser er velkomne.

 

 
​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Enhedsoversigt

 Hvor bor vi?

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring