Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hvad laver kompagniet?

Hvad laver man, når man er i Hjemmeværnet?

I kompagniet har vi forskellige faste aktiviteter, som holder soldaternes færdigheder skarpe. 


Soldaterne har mulighed for at komme på skydebanen mindst hver 14. dag. Dette kan enten være udendørs skydning med m/95 eller salonskydning på indendørs skydebane. 

Hvert år har vi mindst 2 skydninguddannelser, som har til formål at sikre gruppernes færdigheder i felten. 

Hver 1. tirsdag i måneden har vi bunkeraften. Her er det muligt at se sine Hjemmeværnskammerater og få en god snak. Udover det, så er det også her soldaterne kan få hjælp til diverse som f.eks. administration, forsyning, uddannelse mm.

Hver 3. tirsdag i måneden afholder vi kompagniaften. Her afholdes der diverse møder og der bliver afholdt teoretisk undervisning. 

Vi har stor fokus på nye medlemmer i kompagniet. Vi gennemfører store dele af Hjemmeværnets grunduddannelse internt i kompagniet for dem der ikke har foregående værnepligt. Vi har ikke faste aktiviteter for HGU'er - de bliver afholdt, når der er behov for det. Dermed sikrer vi at vi får aktiveret og påbegyndt de tilkommendes uddannelse hurtigst muligt. ​

I juni afholder vi sommerøvelse for hele kompagniet. Her får vi kontrolleret kompagniets samlede kampkraft og niaveu. Her afdækker vi, hvad vi skal have fokus på i det kommende år. 

Udover det, så deltager vi i distriktsaktiviteter/øvelser, klyngeøvelser, individuel uddannelse og kompetanceudvikling, indsættelser, certificeringsøvelser, march og meget mere. 

Lyder det som noget for dig, så kontakt os allerede i dag! 

​​​

​​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring