Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnskompagni Ørbæk

HVK Ørbæk.jpg


Man kan bedst beskrive et hjemmeværnskompagni som en levende organisme - under konstant udvikling i et foranderligt miljø.

HVK Ørbæk er et såkaldt områdekompagni, dvs. det er tildelt et ansvarsområde (Østfyn), hvori kompagniet løser opgaver i forbindelse med det territoriale forsvar og sikkerheden i krise og fred.

Kompagniet (UAFD underafdeling i militære termer) består af 2 delinger, en kommandodeling og en bevogtningsdeling. 

Bevogtningsdelingerne i de danske hjemmeværnskompagnier udgør det, man groft talt kan kalde for fundamentet i det danske territorialforsvar. Disse delinger er højt specialiseret i beskyttelse af samfundets værdier og befolkningen under krise og i fred. 

Kommandodelingen er bedst sammenlignelig med direktionen - lageret - tegnestuen - støtter afdelingen i en mindre til større virksomhed. I øjeblikket er vi ved at udbygge denne deling til fuld styrke - det er en spændende proces, hvor elementer som nytænkning og innovation er i højsædet.

 

Her "bor" vi

Kompagniet har til huse (barakbeliggenhed) i Ørbæk by på adressen Hulvejen 1, 5853 Ørbæk. 

Ørbæk ligger centralt placeret i vores ansvarsområde. Byen byder på et rigt handelsliv og en positiv befolkning.

  

 

Hærhjemmeværnet 

Hærhjemmeværnets frivillige soldater er særlig uddannet i at støtte Forsvaret, Politiet og Beredskabet i deres opgaveløsning på land, både i Danmark og i udlandet. 

Alle medlemmer af Hærhjemmeværnet har gennemgået en militær grunduddannelse på linje med Hærens basisuddannelse. Opgaverne spender lige fra trafikregulering og bevogtning, til sikring af danske samfundsvigtige virksomheder. Hærhjemmeværnet støtter også Forsvaret i forbindelse med uddannelse af værnepligtige og soldater, som skal udsendes til internationale opgaver. 

I de seneste år har Hærhjemmeværnet været på internationale missioner sammen med Forsvaret, eksempelvis i Afghanistan og Kosovo.

 

Bliv frivillig 

Hærhjemmeværnets frivillige kommer fra alle dele af samfundet – til fælles har de en interesse for forsvar og et ønske om at hjælpe samfundet og gøre en forskel.

 ​

 Kontakt: hvkoeb-kc@hjv.dk

​​​

 OE Nyheder

 OE Oversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring