Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bootcamp 2015

To mand fra Hjemmeværnskompagni Sønderborg gennemførte Bootcamp i juli.

15-08-2015
To af de nye medlemmer i kompagniet valgte at tage deres grunduddannelse på Bootcamp i Skive. 24 dage med udfordringer, oplevelser og uddannelse i alt hvad der skal bruges for at starte op som hjemmeværnssoldat.

Der bliver udervist i skydning, første hjælp, felttjeneste, krigens love, magtanvendelse osv. osv. Faktisk blev der sat en uofficiel danmarksrekord da hele holdet fik henholdsvis bronze, sølv eller guld ved mærkeprøven i førstehjælp. De to medlemmer fra Sønderborg fik begge guld, hvilket kræver mindst 95 ud af 100 point. Tillykke med den flotte præstation.

Der blev stor væk på at gøre undervisningen levende. Derblev brugt op mod 100 figuranter og markeringsstyrker mod kursisterne. Blandt andet blev der opsat scenarier fra krigens love som gjorde uddannelsen spændende og lettere at forstå.

René L. udtaler at det har været en kæmpe oplevelse, hvor man kommer i tæt kontakt med mennesker man normalt ikke omgåes. I det grønne tøj er vi alle ens, på kryds og tværs af landsdele, social status og arbejde. Kursusledere, delingsførere og gruppeførere gjorde et flot stykke arbejde så at alle fik en kanon oplevelse med hjem. Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring