Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Novemberøvelse

Den smukkeste novemberdag lagde ryg til en endagsøvelse i det grønne hvor Hærhjemmeværnskompagni Sønderborg trænede og uddannede deres folk.

13-11-2016

Den 12/11 blev en meget lærerig, kold og sjov dag, hvor 20 mand fra kompagniet gik på med grum hals. Efter udlevering af materiel og klargøring blev der trænet afsidning af køretøj i de trygge rammer på Hjemmeværnsgården. Så gik turen mod Skydebanen i Søgård hvor der selvfølgelig blev rig lejlighed til at afprøve de nye færdigheder. Fjenden angreb køretøjerne lige ved skydebanen, men blev hurtigt og effektivt nedkæmpet.

 

Derefter blev der øvet patrulje med henholdsvis tilbagetrækning og ildoverfald. Efter en velfortjent og velforberedt frokost gik turen videre til skarpskydning. At skyde fra 300 m og ramme er en udfordring men efter nogle indskydninger blev resultatet godt.

 

Sidst på eftermiddagen skulle gruppen retur til området omkring Hjemmeværnsgården i det gamle Kær øvelsesterræn. Gruppen skulle observere mod et objekt uden at blive opdaget af fjenden som selvfølgelig var talrigt repræsenteret i området. Efter noget tid med overvågning og meldinger fik gruppen ordre på at lave et samlet ildoverfald. Med fjenden nedkæmpet blev øvelsen afsluttet med oprydning og rengøring af våben.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring