Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hvem er vi?

                 ​

Musikkorpset blev oprettet i 1959 som "HJEMMEVÆRNSREGION IV MUSIKKORPS".  Dette navn blev i 1997 udskiftet til HJEMMEVÆRNETS MUSIKKORPS FYN, og i 2006 blev FYN ændret til SYD i forbindelse med oprettelsen af Totalforsvarsregion Syd.
Navnet er pr.1.januar 2006 "HJEMMEVÆRNETS MUSIKKORPS SYD", som også er Damarks største musikkorps.
Chef for musikkorpset er kaptajn Johnny Vest.

Musikkorpsets dirigent er Per Silfverberg Hyttel, som har afløste Peter Holling i 2017. 
​​Per er koncertmester ved Slesvigske Musikkorps i Haderslev, hvor han spiller trompet og cornet. Med en fortid i Fynske Livregiment, så er Per returneret tilbage til det fynske musikliv og det er vi utrolig glade for.
 
Musikkorpset består i dag af mere end 60 aktive medlemmer, og er - som tidligere fortalt - forsvarets største musikkorps.
Alle er frivillige hjemmeværnsmedlemmer, og de bruger hver mandag aften til sammen at øve sig.
Ledelsen af musikkorpset er bevidst om forpligtelsen til at udøve militær musik og videreføre militære musiktraditioner, men sandelig også til at musikkorpset skal være i konstant udvikling og følge med tiden og tidsånden.
Dog må der aldrig slækkes på kvaliteten i musikarbejdet.
En fast bestanddel i vor koncertvirksomhed er vort eget "huskor": Kor a la Carte under ledelse af korleder Therese Andreasen.

I det fynske er musikkorpset den musikalske krumtap ved mange traditionsarrangementer bl.a. 4.maj Mindehøjtideligheden, Det Fynske Borgerlige Skyttelaug samt Valdemarsfesten.

Etableringen af Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland gav os mulighed for at udvide vort spilleområde til også at omfatte Syd- og Sønderjylland, hvor vi siden har spillet koncerter i Søgaard, Nordborg, Tønder, Esbjerg, Kolding, Møgeltønder, Gram og Vejle. 
Vi er meget glade for at spille i det sønderjyske, og vi føler efterhånden at have fået etableret et godt lokalt samarbejde, således vi stille og roligt er i gang med at skabe musiktraditioner for tilbagevendende koncerter. 
Den ældste tradition i det sønderjyske er Herregårdskoncerten, som i 2019 er den syttende koncert i en ubrudt rækkefølge. Herregårdskoncerten spilles i Søgårdlejren, hvor hovedbygningen i år for første gang dannede baggrund for koncerten, som var flyttet til den store forplads. Det var en succes og denne placering håber vi vil fremover være "koncertstedet".

 OE Nyheder

 OE Oversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring