Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

BLIV DIN EGEN TRÆNER

I weekenden den 20-21 maj afholdt Det Bornholmske Hjemmeværn kurset, "Bliv din egen træner," hvor der deltog kursister fra både Hjemmeværnet og Forsvaret.

08-06-2017
​​
De 12 deltagere fik en god oplevelse og en masse råd om, hvordan man selv kan træne med få midler, og hvordan man kan gøre det hjemme hos sig selv. De fik også en lille orientering omkring mad og væske indtag. Spis sundt og nærende. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget væske man skal indtage efter en hård fysisk træning, men drik godt hele dagen forinden træning.
Formålet med uddannelsen er at introducere kursisten til Militær Fysisk Træning (MFT), som er det danske forsvars træningskoncept. Der blev gennemgået fem grundlæggende øvelser i en Core-test : ryg, mave, træk til bryst, sidebro højre/venstre, rygbro højre/venstre og til sidst lunges med 20 kg på nakken.
Yo-yo udholdenhedstest blev også gennemgået og afprøvet. Eleverne startede med en lille løbetur som opvarmning, og til sidst gjaldt det så om at løbe hurtigst muligt op af en bakke. Yo-yo-testen kræver maksimal acceleration, og man løber simpelthen, til man er udmattet og ikke kan mere.
Kurset sluttede med introduktion til Mikrotræning, som kan udføres "når som helst og hvor som helst" med et minimum af forberedelse. Kursisterne fik her   indblik i at træne intensivt 10-20 min 1-2 gange dagligt. Forsøg med Mikrotræning i Forsvaret har vist, at 8 gange 15 minutters mikrotræning om ugen er lige så effektivt som 2 gange 60 minutters klassisk træning. Mikrotræning har så den fordel, at den kan gøres til en del af hverdagen, f.eks. i en pause på arbejde, eller når man har ventetid til et eller andet.
Det var to gode og inspirerende instruktører, som forstod at holde kursisterne i gang, så det bestemt ikke var kedeligt at være på kursus. Derfor arbejdes der også på, at få ”Bliv din egen træner” til DBH igen i 2018.
 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring