Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flagdag for Danmarks udsendte

Igen i år blev flagdagen 5. september for udsendte markeret på flotteste vis ved mindesmærket på Munch Petersenvej.

05-09-2017
Bornholms Hjemmeværn var sammen med personel fra Opklaringsbataljonen, Beredskabsstyrelsen og Politiet med til at markere 5 september der er en officiel flagdag for Danmarks udsendte.
 
Præcis klokken 17.00 og med Bornholmsgarden i spidsen marcherede ovennævnte personel frem til mindesmærket, hvor der blev kommanderet holdt.
Her kunne chefen for Opklaringsbataljonen oberstløjtnant Nicolai Abildgaard byde velkommen til personellet samt de fremmødte gæster og pårørende.

 
Dagens tale blev i år holdt af Carsten Scheibye der er medlem af Bornholms Regionskommunes kommunalbestyrelse.
I sin tale takkede Carsten Scheibye personellet for den store og altid professionelle indsats der ydes.
En særlig tak blev rettet til pårørende til personellet, der i kortere eller længere tid må undvære og savne soldaten, når denne drager afsted på opgave i ind og udland.
 
Efter ca. 30 minutter var arrangementet slut og personellets blev beordret til at marchere tilbage til udgangspunkt.
 
På nuværende er der 2 mand fra Det Bornholmske Hjemmeværn udsendt på opgaveløsning i Mali.
 
Fakta:
Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009. 

Formålet med flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været udsendt på en mission af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister. Flagdagen omfatter den samme personkreds som det nationale monument over Danmarks internationale indsats efter 1948. 

Flagdagen er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. 
 
Kilde: Forsvarsministeriet
 
 

 

 



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring