Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Gruppeføreren skal igen i focus

Ved appellen i går fik jeg sagt, at vi har verdens bedste militære uddannelsessystem. Og efter at have oplevet alt hvad der er sket fra vi kom i fredags, og indtil nu, så vil jeg gerne fastholde denne udtalelse, sagde Kent Mikkelsen ved dagens appel.

26-09-2016
Af Palle Christiansen, HVK Sydfyn.
 
HDFYN uddannelsesuge - mandag den 26. september 2016
 
Det er ganske imponerende! Men på trods heraf kan man sige, at det er på bekostning af de militære førere, at vi har sådan et godt uddannelsessystem.
I et kompagni er det ikke kompagnichefen, men gruppeføreren, der har den vigtigste funktion. Vi har dygtige gruppeførere, men vi skal tilbage til de gamle dyder med hensyn til deres uddannelse. En enheds omdrejningspunkt er gruppeføreren.
 
Hjemmeværnet er nok Danmarks største frivillige organisation med mange ildsjæle, og i vores moderne samfund er det flot, at så mange unge mennesker melder sig til tjeneste i Hjemmeværnet. Vi skal igen tilbage til at sætte fokus på gruppeførerens funktion.
 
Dagens kurser.
 
Dysekanonkursus.
Philip Nielsen fra Infanterikompagni Fyn er med på dette kursus. Han er fascineret af den ildkraft, som en dysekanon repræsenterer. Philip synes, at våbnet har nogle gode sigtemidler, og han glæder sig til at prøve at skyde med skarp granat.
 
Signalkursus 2.
Camilla Johansen fra bevogtningsdelingen i Kerteminde deltager i signalkurset. Hun siger:  Jeg synes, at det er et lærerigt kursus. Alle burde have et grundkendskab til signaltjenesten.  Camilla tilføjer: - Nu vil jeg overveje, om jeg vil gå videre med signaltjeneste, eller få en sygehjælperuddannelse. Begge ting er vigtige funktioner.
 

 

Beredskabsuddannelse.
Et pilotprojekt, der er udviklet eksempelvis til samvirke med politiet. Der deltog knap 30 elever på kursus. Et kursus der var fyldt med dynamik og fysisk aktivitet.
Kurset ledes af kaptajn John Bünger. Instruktør Rune Bille var i fuld gang med at lære eleverne, hvordan de skulle forholde sig i forbindelse med nødværge og håndgemæng, da vi mødte dem i terrænet. En af deltagene, John Bjørno fra Svendborg-kompagniet, fandt kursus meget inspirerende, og fastslog, at det var et meget anderledes kursus, end dem, han ellers var vant til.
 

 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring