Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Bjarne er på vej til Mali, hvor han sammen med andre HJV-soldater skal løse en skarp bevogtningsopgave i en god sags tjeneste. 

Nedtælling til ny opgave i Mali

I maj rejser det første af to hold frivillige soldater fra Hjemmeværnet til Mali for at løse en bevogtningsopgave for Forsvaret. Læs interview med to af soldaterne i det nye HJV magasin.

18-05-2017
 
Af Charlotte Baun Senholt
 
Hjemmeværnsoldaterne Bjarne og Nick er snart på vej til Mali, hvor de skal være med til at løse bevogtningsopgaver i det borgerkrigshærgede land på en FN-mission. Hjemmeværnssoldaterne skal dels bevogte lejren Camp Bifrost i hovedstaden Bamako, og dels løse administrative kørselsopgaver.
 
Forsvaret sender et C 130-Hercules-transportfly til området, og de to hold frivillige soldater bliver sammen med det øvrige danske bidrag de næste seks måneder en del af FN-missionen MINUSMA. 
 
”Det er en mulighed for at vise, at Hjemmeværnet også er en seriøs samarbejdspartner, der kan løfte sådan en opgave på professionel manér. Vores tilstedeværelse skal gerne medvirke til at sprede tryghed og fred i Mali,” siger Bjarne forud for udsendelsen.
 
Læs hele interviewet med ham og Nick i det nye HJV magasin.
 
Frivillig styrke i Grønland
 
Også andre steder får Hjemmeværnet en ny rolle. Det gælder i Grønland, hvor Hjemmeværnet som led i en forsøgsordning skal gå forrest og være med til at bane vejen for en ny beredskabsenhed, Grønlands Frivillige Styrke. På forhånd er der stor interesse for projektet.  
 
Og så har HJV magasinet i lyset af det næste forsvarsforlig spurgt Folketingets forsvarsordførere, hvordan deres parti ser på Hjemmeværnets rolle i forhold til trusler som cyberangreb, terror og klimaforandringer og hvordan, de vil sikre midler til materiel til Hjemmeværnet. Få svarene i magasinet.
 
I magasinet kan du også læse om:
• Den dynamiske kompagnichef Brian Due fra Hjemmeværnskompagni Billund. Brian Due har formået at øge antallet at medlemmer i kompagniet kraftigt

• Portræt af Politihjemmeværnskompagni Vestegnen, der har et fantastisk samarbejde med politiet på Vestegnen

• Reportage fra uddannelsen af skydelærere på det nye Let Maskingevær M60E6, som får topkarakterer af kursisterne
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring