Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Operation Hawk Assistor

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland har den seneste periode løbet stærkt for at sikre, at alt spillede, når militært materiel ankom til Kalundborg Havn.

26-04-2024

Amerikansk militært materiel er nu ankommet til Kalundborg Havn og Hjemmeværnets frivillige styrke løser en vigtig bevogtningsopgave i Kalundborg Havn og Roskilde Lufthavn, når de sørger for sikkerheden i det midlertidige militære område. Fragtskibet, som blev modtaget af danske og amerikanske styrker, medbragte blandt andet massevis af køretøjer og helikoptere fra US Army.

Hjemmeværnets indsats understreger Danmarks engagement i internationale alliancer og den vigtige rolle, som Hjemmeværnet spiller i landets forsvar.

Hjemmeværnets opgaveløsning er en del af en større Host Nation Support øvelse, som Hjemmeværnet de seneste år har opnået stor rutine i. Det er dog første gang at Kalundborg Havn bruges til sådan en opgave.


(Alle fotos af Jonas Vandall)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring