Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Ti fartøjer har meldt deres ankomst til Flådestation Korsør i weekenden. Arkivfoto: Per Lynge

Weekend fyldt med øvelser for de mørkeblå

Hvordan lægges flydespærringer ud, hvis der er sket et stort olieudslip til søs? Det, og meget andet, trænes i Pinsen, når Flådestation Korsør danner rammen om et hav af aktiviteter for ca. 200 frivillige ​fra Marinehjemmeværnet.

02-06-2017


Af Christine Dahl

D. 3. – 4. juni trænes kerneopgaverne inden for havnebevogtning samt havmiljø- og redningsberedskabet på Flådestation Korsør. Her samler Marinehjemmeværnet ti fartøjer, tre kommandokøretøjer med gummibåde og flere hundrede frivillige til Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2017.
 
”Vi er nødt til løbende at øve os sammen for at holde os skarpe, så vi fortsat kan yde den bedste støtte til Forsvarets opgaver for sikkerheden til søs”, siger Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen.
 
De sidste fem år har Forsvaret i gennemsnit indsat Marinehjemmeværnet i 68 eftersøgninger og 7 havmiljøopgaver årligt. Og der er også altid bud efter støtte til havnebevogtningsopgaver, når der er flådebesøg i danske havne.

”Lørdag træner vi både det store samarbejde mellem flere enheder, og vi træner samarbejdet inden for enheden. Søndag kan den enkelte deltager så få pudset sin egen kampform af i forskellige discipliner”, fortæller den frivillige øvelsesleder, kaptajnløjtnant Alex Olsen.
 
Han har sammen med et team af frivillige og ansatte planlagt logistik, forplejning og indkvartering, og de har sat et stort og varieret program sammen for Marinehjemmeværnets første helt egen landsøvelse.
 
Søndag morgen får øvelsen besøg af Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler.


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring