Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hvorfor er der oprettet et midlertidigt militært område på Aarhus Havn

Aarhus Havn har siden 2023 fungeret som et vigtigt knudepunkt for Host Nation Support (HNS) i Danmark.

09-05-2024

Som en del af Danmarks forpligtelser til NATO ydes der støtte til allierede styrker, primært fra USA og UK, når de ankommer med militært materiel til videre transport til deres enheder i Europa.

HNS-opgaverne i Aarhus involverer et bredt spektrum af aktører, herunder Forsvaret, Hjemmeværnet, Østjyllands Politi, Aarhus Havn og civile samarbejdspartnere. Sammen sørger de for alt fra losning og opbevaring af materiel til transport, forplejning og sikkerhed.

For Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland er opgaven at yde sikkerhed for de amerikanske soldater, så de kan arbejde uforstyrret og i sikkerhed. Derudover bevogter de østjyske soldater det midlertidigt militært område, samt de køretøjer og det materiel som vores allierede har med.

Det er en stor opgave for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland og vi trækker store veksler på vores soldater på sådan en lang opgave. Men alle enheder byder sig til og vi løfter i flok. I går var det vores soldater fra Patruljeuddannelseskompagni Østjylland der havde vagt. De havde en god vagt uden store anmærkninger.

På vandet sørger vores kollegaer hos Maritime Force Protection (MFP) for sikkerheden, det samarbejde bliver stærkere for hver gang vi arbejder sammen. 


Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring