Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: MOTOV skyder med dysekanon

Bornholmsk afprøvning af ny enhedsuddannelse

I sidste weekend gennemførte Det Bornholmske Hjemmeværn og Hjemmeværnsskolen pilotkursus for den nye enhedsuddannelse i kamp fra stilling, der bliver frigivet 1. januar 2018.

18-10-2017

​Det Bornholmske Hjemmeværn blev støttet af enheder fra Flyverhjemmeværnet og Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland, og i alt 30 skytter deltog i uddannelsen. Den nye enhedsuddannelse er frivillig at gennemføre, og temaet er kamp fra stilling, enten gennemført som enhedsskydning i skydeterræn eller som øvelse med løs ammunition.

Tilbagemeldingerne på enhedsskydningen har fra alle deltagere været positive. En del af det nye koncept for enhedsuddannelse er også at uddannelserne skal være lettere at planlægge og gennemføre. Næstkommanderende i Hjemmeværnskompagni Rønne PL Anders Marcussen fik opgaven at teste det nye planlægningskoncept og har planlagt og gennemført hele uddannelsen, støttet af distriktet. Denne del af afprøvningen var også en succes, og planlægningsværktøjerne bliver frigivet sammen med enhedsuddannelsen den 1. januar.


Let maskingevær                                               Indretning af kampstilling


Øvelsesledelsen, KN S. Arvidsen og PL A. Marcussen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring