Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​MIF 02 HOLMEN og gummibåd til en hurtig briefing ved MHV 810 i Svendborg Havn torsdag formiddag.

MHV på eftersøgning: Ældre mand frygtes faldet i vandet

​Marinehjemmeværnet i Svendborg blev torsdag morgen indsat til at eftersøge en ældre mand, som frygtes faldet i vandet. Marinehjemmeværnet har søgt med en gummibåd med sonar i havnen og med indsatsfartøj ude i Svendborgsund.

12-01-2017

Af Ninna Falck - Foto: Niels Møller

Klokken halv otte torsdag morgen blev fartøjsfører, løjtnant Niels Møller fra flotille 244 Svendborg alarmeret af Forsvarets Joint Operations Centre.

En 82-årig mand havde været nede i Svendborg Havn onsdag aften for at tilse sin sejlbåd, og han var frygtet faldet i vandet. Ifølge TV2 Fyn fandt sønnen den 82-åriges bil stående i tomgang nede i havnen torsdag morgen, og faren var ikke til at finde.

Niels Møller var klar ved flotillens fartøj, MHV 810 LUNA, i Svendborg Havn en time efter alarmen, og herfra blev Marinehjemmeværnets indsats sat i gang med ni frivillige gaster.

LUNA’s gummibåd blev sat i vandet med to gaster for at støtte beredskabets dykkere med eftersøgningen i havnen. Gummibåden er udstyret med en såkaldt side-scan-sonar, som kan afsløre, om der befinder sig objekter under vandoverfladen.

Marinehjemmeværnet Indsatsfartøj, MIF 02 HOLMEN rykkede ud med to gaster om bord. Herfra kunne MIF-fører, oversergent, Simon Olesen, fortælle, at man søgte i området mellem Svendborgsundbroen og Thurøbroen.

Marinehjemmeværnets indsats blev koordineret om bord på LUNA, som lå i Svendborg Havn.
Eftersøgningen blev afblæst klokken 12.10, og den ældre mand er desværre stadig savnet.

Herunder:
MIF 02 HOLMEN og LUNA's gummibåd i aktion i Svendborg havn torsdag formiddag.






Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring