Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Befalingsudgivelse

Lokalt Alment Befalingsmandskursus er en succes.

Der startede 32 kursister, og der er fortsat 32 på kursus

Jeg besøger lørdag formiddag det lokale kursus Alment Befalingsmandskursus, som afholdes på Fyn og med lokale frivillige lærerkræfter fra HDFYN.

14-03-2015
​Inge Jagd Sørensen, redaktør

Indhold 

·         Taktik og føring.

·         Ledelse.

·         Tjenestekendskab.

·         Eksercits.

·         Idræt

 

Mål
Kursisten skal ved afslutning af kursus kunne

·         føre gruppen under forskydning og ophold
·         føre gruppen ved møde med MS kort og lang
·         udgive befaling for march og BSO
·         udgive instruks for post og patrulje
·         udnytte rådige ressourcer
·         deltage i konfliktløsning og feedback til gruppen

 

Lørdag formiddag.

Jeg besøger det lokale kursus Alment Befalingsmandskursus, som afholdes på Fyn og med lokale frivillige lærerkræfter fra HDFYN.

Forud ligger fem hverdagsaftner, med bl.a. ledelse, tjenestekendskab og idræt, der er blevet gennemført på Sølund.

Denne afsluttende del af kurset startede torsdag aften,og slutter søndag, og her er det taktik og føring der er i højsædet. Det foregår på Svennekærgård på Højstrup, og en del af kursisterne er indkvarteret på Ledernes Kursuscenter, mens andre har valgt at køre hjem og sove.

Alle har her til formiddag travlt med at udfærdige en befaling for march og BSO. Der er travlhed overalt, men der er en god om kammeratlig tone. Der er også tid til at drille hinanden ind imellem opgaverne, og spørgsmål besvares af lærerne.

Over middag skal befalingen så udgives ved hjælp af de tidligere fremstillede terrænborde. Nogen står for første gang i denne rolle, medens andre er mere trænet hjemmefra, hvor en del allerede virker som nk/gruppe.

Der er ingen tvivl i svarerne, når man spørger kursisterne; det er tilrettelæggelsen, hvor de kun skal tage fri en enkelt dag, der gør, at så mange på én gang er kommet gennem deres første befalingsmandskursus. De udtrykker, at det er svært at få tid og mulighed for at tage fri en hel uge.

På søndag har distriktet fostret 32 potentielle nye befalingsmænd, der har været igennem deres måske vigtigste kursus i deres hjemmeværnstid.​

 Billedfremviser

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring