Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

En særdeles aktiv uddannelsesweekend

Omkring 140 kursister mødte frem i Skive i weekenden for at nyde godt af distriktets tilbud.

28-03-2022



Tekst & foto: INFOELM v/HDMVJ

Fredag aften startede gruppefører og delingsførere på certificeringsøvelsen med at recce for opgaveløsninger ved sydporten.

Lørdag havde man samtidig intro til HGU, signal, førstehjælp, ADR, omskoling til FIK og søndag fortsatte man med terrænbord og 6 timers førstehjælp.


Ved sydporten blev der hurtigt etableret sluse og adgangskontrol, lavet sikring med pigtråd, områder til visitation og sendt en patrulje med hund i cirkulation. Der var 3 grupper engageret og forsyninger til forplejning blev hentet fra cafeteriaet. Her var masser af aktivitet og et godt hold af demonstranter, som skabte liv.


Kursisterne til FIK omskolingsmodulet blev introduceret på P-pladsen og efter en kort briefing, tankede man op og kørte til Finderup, hvor terrænet byder på de rette muligheder og udfordringer i forbindelse med kurset.



Signalkurset startede helt fra basic, der blev repeteret det fonetiske alfabet, kendeord, meldeblanket procedurer og brug af radioer. Her foregik det både inde og ude med de mundtlige meldinger. Førstehjælpskurset var et 14 timers og der blev arbejdet grundigt med tingene.


Endelig var der ADR kurset, mest med henblik på LOG segmentet. Det drejer sig om transport, pakning og surring af farligt gods, det gælder om at holde de forskellige ting adskilt, evt. på flere køretøjer, så man ikke risikerer uheldige situationer.

Til de nye medlemmer var der introduktion til HGU, der var en meget motiveret flok, som kom igennem eksercits, regler og gennemgang af pakningsbestemmelser. Dette var en speciel tur, da personellet ikke havde ens udleveret materiel, men man kom igennem det på bedste måde.


Opbygning og brug af terrænbord fortsatte søndag, der var opgaver både indendørs og ude. Her må man bruge de for hånden værende materialer fra klude, knækkede blyanter, tændstikæsker, grene, sten, kogler og mos. Sideløbende afviklede man også et 6 timers førstehjælpskursus.


En weekend med meget motiverede deltagere og gode udfordrende kurser med kompetente instruktører.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring