Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Feltskydning, Karup 2022

Den traditionsrige feltskydning løb af stablen i søndags i Karup

12-04-2022

Tekst & foto: Pressetjenesten v/HDMVJ

Flere dages fysisk klargøring går forud for feltskydning i Karup og mange mennesker er involveret. Ledere og hjælpere på 6 baner kræver en indsats, ammunition, forplejning, materiel af mange slags og et logistikhold, som samler trådene på selve dagen. Det er der ikke mange skytter der tænker over, når de melder sig til og endelig står på de forskellige baner i terrænet. De er der bare og kan nyde gode baner og naturen.

Efter indskrivningen var der kaffe og morgenbrød, så alle kunne få en god start på dagen.

Sidste år var vejret temmelig voldsomt med vind, slud og sne, i år havde man på trods af en kølig kraftig vind, højt solskin i perioder. På de lange afstande måtte man kalkulere med vindpåvirkningen på op til en hel skivebredde.


De første hold var klar omkring klokken 9 og motivationen var i top hos skytterne. På en af banerne var der indlagt en K 7, her skød man fra top og ned i bunden, hvilket nok er lidt atypisk, men så var den i hus. Godt nok var banerne, hvor de plejer at være, men skiveopstillingen var rigtig tricky, hvilket stillede krav til skytterne. Gode og "onde" skiver på meget korte afstande kunne også være udfordrende, -en anden bane havde enkelte "onde" skiver ude på et par hundrede meter, så koncentration var påkrævet. En enkelt bane havde endda et bevægeligt mål med i puljen. Langdistancemålene var rigtig gode, og rækkefølgen af mål skulle følges, ellers mistede man de sidste to mål. Den yderste bane havde en tidsfrist på 60 sekunder, her skulle 6 mål nedlægges og der skulle skiftes stilling efter hvert skud. 

 

Skydning under bevægelse kan være en udfordring, og når faldmålene dukker konstant op igen, kan det virker distraherende, især når banen er relativ kort. En lidt særlig deltager var vores distriktschef OL Peter Dahl, der mente at han måtte afprøve sit nys udleverede våben, det foregik banen med skydning under bevægelse, og da våbnet endnu ikke var indskudt, var resultatet nydeligt!


Fra skytternes side var der stor tilfredshed med skydningen. Efter endt skydning var der forplejning i form af ristede pølser, vand og kaffe.

En dejlig dag i terrænet langs rullebanen i Karup. Der deltog 60 skytter. Resultaterne oplyses senere fra kompagni Midtjylland.


Fakta

​Feltskydning i Karup. En rigtig god oplevelse for gruppen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring