Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Har du mandsmod nok


Traditionen tro afholder Skjern kompagniet feltskydning for 53. gang. En skydning hvor du bliver udfordret på mange forskellige måder. Har du mandsmod til at tage udfordringen op?

19-08-2019

Tekst & foto: J. Krätz Andersen, HDMVJ

"Så længe der ikke står i SIKKAV, at det er forbudt, så må det afprøves!" Og deltager du i Hoven skydningen, vil du blive udfordret på alle mulige måder. Det er jo også en mulighed for at vise over for dig selv, hvad du egentlig dur til, når situationen opstår. En ting er at ligge på 300 meter og brænde krudt at på skydebanen der hjemme, der kender du forholdene, men når du ikke kender omstændighederne, skal der tænkes intuitivt og hurtigt. Det er blandt andet her, at hjemmeværnssoldaten viser sit værd.

 

Der skydes med alle våben, hvilket vil sige gevær med optik eller rødpunktsigte, gevær med fast sigtemiddel, LSV og MG/60 med aimpoint. Selvfølgelig har man ikke ekstra gejl på våbnet, som ikke er udleveret, det siger sig selv. Samtidig er der bonus ved brug af hjelm og basis. Målene befinder sig på afstande som spænder fra 5 til 450 meter. Pointberegningen er 3 point pr. træffer, 5 point pr. truffet mål, 1 point pr. sparet patron og bonus for tid og andre forhold. Til gengæld koster det op til 10 point og eventuelle sparede patroner at ramme civilmål.

 

På forplejningssiden er der 3 slags spisebilletter; nr. 1 indeholder 1 sandwich med vand eller kaffe, nr. 2 består af 3 pølser med brød samt vand eller kaffe og nr. 3 rummer 2 rundstykker, morgenbrød og kaffe. Billetterne skal bestilles ved tilmelding og er gratis. Yderligere forplejning er for egen regning.

Her er muligheden for at komme ud og få en fantastisk oplevelse og vise kammeraterne, hvor god du er!

Tilmeldingen skal ske hurtigst muligt, da deadline er tirsdag den 20. august til skydelærer Bent Knak, tlf. 6464 7822 eller 2395 7731 og naturligvis på e-mail: hvkskj-skl@hjv.dk.

 

Den fulde invitation ligger på hjv.dk.

Fakta

Hoven skydningen afvikles for 53. gang.

Har du mandsmod til at stille op?

Tilmelding senest 20 august.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring