Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

IGR HBU Informationsarrangement part II, Tovby.

Formålet med arrangementet er, at give HBU soldaterne en oplevelse af HJV krævende discipliner i nærkamp i og omkring bebyggelser.

16-05-2023

​Pressetjenesten v/HDMVJ

I Tovby var alle IN fra INHVK/HOL mødt til klargøring af aftenens program for de udvalgte HBU-soldater. 

​​​

Trods regnvejrets gener gik IGR HBU-soldater frisk til opgaverne og udviste stor forståelse for anvendelsen af de forskellige discipliner. Der blev givet udtryk for, at afslutningen på deres HBU, blev til en god, spændende og sjov fælles oplevelse.

Figuranter fra IGR/6.KMP/1.DEL støttede arrangementet. KOM-ELM fik en god og inspirerende snak med Matilde og Nadja, som afslutter deres HBU den 31. maj. Deres værneret eller værnepligt, betegner de som en "fed oplevelse", med mange sjove minder.


Starten på rekruttjeneste bød på mange nye udfordringer, som de var enige om, har sat mere struktur på deres hverdag. "Vi har lært at tage ansvar, være præcise, møde til tiden, have styr på stumperne og lært at begå sig sammen med mange mennesker." Selv Matildes far havde bemærket, at hun havde rykket sig meget til "den gode side". 

Hvad Matilde og Nadja skal efter HBU, er ikke helt afklaret, men Matilde kan godt se mulighederne for at fortsætte med en befalingsmandsuddannelse. Nadjas planer om at fortsætte er afhængige af en pådraget knæskade, men hun kan til gengæld vende tilbage til sit civile job.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring