Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Reksec - IOF seminar i Hanstholm

Endelig var der igen mulighed for REKSEC og IOF (rekrutteringsspecialister) til at se hinanden i øjnene i bogstaveligste forstand. Dette blev udnyttet til fulde med et veltilrettelagt seminar med interessant og spændende indhold.

13-09-2021

​​​​​​

Tekst & foto: J. Krätz Andersen, PRESS/HDMVJ

Dagsordenen var enkelt, nemlig at udbrede kendskabet til andre dele af Hjemmeværnets kapaciteter, idet specialisterne gennem hvervearbejdet tit får spørgsmål omhandlende Flyverhjemmeværnet og Marinehjemmeværnet.

Efter velkomst af Michael Hviid, fortsatte han med en gennemgang af HJV's historie. Så overtog Michael Kallmayer om stabskompagniet og det fortsatte til Jens Grubbe og Morten som demonstrerede hvad RYDASS (Rydningsassistenter) arbejde med. Udenfor havde de en bil fra rydningstjenesten og en mand iklædt beskyttelsesdragt. De er begge certificerede RYDASS og havde ydermere vagt i weekenden. Interessen var vakt og spørgelysten var stor.


Efter frokosten var blev man præsenteret for Hjemmeværnets Flyvende Kapacitet. Overlæge og pilot Michael Nielsen fra Eskadrille HVE 270 fortalte meget levende om de opgaver, som man blev stillet over for med Defender flyet. Han viste også originale videooptagelser fra flere redningsaktioner, billeder fra flyvninger med VIP-er og Kongehuset og ganske almindelig overvågning. Særlig spændende var optagelser fra Malaga området i Spanien, hvor de spottede både menneskesmugling og narkosmugling.

Jan G. Nielsen var også fra den flyvske side og i sin funktion som chef for Kommunikationselementet hos de jyske flyvere, fortalte han meget underholdende om infostrukturen og opgaverne her.

J. E. Holmehave fra Flotille 121 satte os ind i problemer og opgaver hos Marinehjemmeværnet, og vi fik et indblik i en relativ ukendt verden.

Efter kaffen fortalte Michael Kallmayer meget levende om HJV i INTOPS KORF/ISAF og underbyggede med power points fra hans egen udsendelse.





Så blev det lidt mere lokalt. Jørgen Jensen fortalte om Infanterikompagni Viborg og deres aktiviteter med en patruljedeling og to infanteridelinger, og ikke mindst om hvervesituationen.

Alice og Berit fra Politikompagni Viborg var de næste og vi fik indblik i kompagniets situation og aktivitet. De understregede også at hvervningen til kompagniet var præget af den lidt ældre generation.

Det sidste input var Søren Vestergaard, som orienterede om, for os et helt nyt tiltag. Annoncering på facebook, altså at betale for en bredere dækningsgrad. De sociale medier har større og større indflydelse, og vi må erkende at hjemmeværnet er pisket til at benytte de sociale medier. Her går det hurtigt og her er de unge mennesker hele tiden. Det vil ubetinget være vejen frem. Men det betyder ikke at hjv.dk skal glide i baggrunden.

Nu skulle der forplejes, en dejlig middag blev serveret og efterfølgende var der en salonskydningskon-kurrence i kælderen. Efter skydningen var der socialt samvær og hygge, hvor snakken gik lystigt.


Søndag efter morgenmaden var der appel og flaghejsning. Så blev præmierne overrakt fra skydningen, nr. 1 var Steen, nr. 2 var Jens og nr. 3 blev Jens Grubbe.

Nu kom gruppearbejdet i gang. Med støtte i notater fra lørdagen skule man planlægge et værnsfælles hvervearrangement. Slip fantasien løs og undlad at kikke på økonomi i første omgang. Efter en god times tid fremlagde grupperne deres oplæg med mange gode idéer. Alle tre grene af HJV var inddraget i begge præsentationer. Evalueringen indebar så at man holdt fast i produktet og man skal arbejdet hen imod at virkeliggøre arrangementet i forbindelse med en byfest, open by Night eller lignende. Alt sammen i 2022.

Michael Hviid gav et oplæg til næste REKSPEC møde og gav ordet til Finn Munkholm fra Hanstholm, som fortalte om tyskernes ophold i Hanstholm og det utroligt store byggeri, som både rummer bunkers og et masser andre mere almindelige bygninger, blandt andet huset som vi befandt os i, som havde en fortid som tysk lazaret.


Middagen var restegilde, hvilket ikke var så dårligt endda. Det skal nævnes at det var Charlotte og Jens der sørgede for vor overlevelse, både med kaffe i stride strømme, men også rigtig god forplejning. Så ryddede vi indkvarteringen og gjorde klar til et besøg på Bunkermuseet.

På museet blev vi modtaget af Jens Andersen som orienterede os om museets mange aspekter, hvor efter der var mulighed for at se hele udstillingen indendørs og endte med at se de mange rum i direkte forbindelse med selve kanonstillingen. Meget interessant og der var mange gode features rundt i indkvarteringsrum, kontorer og magasiner knyttet til betjening af kanonen.

Hermed var seminaret forbi og folk kunne tage hjem og indtrykkene falde på plads. Et godt seminar mad mange gode indlæg.

​ 


Fakta

​REKSPEC OG IOF SEMINAR I HANSTHOLM I DEN FORGANGNE WEEKEND.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring