Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Remembrance Day på Lemvig kirkegård

!!. november 1918 afsluttedes 1. Verdenskrig. Vi mindes de faldne over hele verden. således også på Lemvig kirkegård i søndags.

16-11-2021

​​​

Foto & tekst: J. V. Jauert & J. Krätz Andersen/HDMVJ

Remembrance Day blev markeret som vanlig på Lemvig Kirkegård. Der blev lagt kranse af viceambassadør Kate MacCallion, Australien, Oberst Anders Poulsen, JDR, kaptajn Erik Winther, HDMVJ, Svend Erik Pedersen, De Allieredes Danske Våbenfæller og Karl-Kristian Lillelund Gantriis, Lemvig Kommune.


Viceambassadør Kate MacCallion lagde en krans til minde om to australske flyvere, der er begravet her og fik æren af at slutte sig til medlemmer af Dansk Forsvar og Dansk Hjemmeværn. Efterfølgende sagde oberst Anders Poulsen i sin tale:

"Jeg vil gerne takke for muligheden til at sige nogle få ord på denne specielle dag. Det er en ære for mig, at her kunne ære de brave mennesker, som gav deres liv i kampen for en fri og demokratisk verden. De fortjener vor respekt og taknemlighed. Jeg er sikker på at disse mænd vidste at nogle dem ikke ville komme tilbage og nogle ville betale den ultimative pris. Det er soldatens vilkår, men de fortsatte og nu hviler nogle af dem her. "





Obersten nævnede yderligere diktatorer, forhen-værende og nuværende. Derfor er vore styrker stadig nødvendige. Han omtalte regimentets fødselsdag, hvor man i samme forbindelse mindedes regimentets faldne. Obersten afsluttede sin tale, som i øvrigt blev holdt på engelsk sådan: " Hvorfor er vi her i dag?  Simpelthen fordi det er vigtig aldrig at glemme dem, som troede på de generelle værdier i en fri verden og var parat til at slås for dem. Vi kan ikke forvente frihed som en selvfølge. Det ser vi ved dette arrangement. Min dybeste respekt og tak til de brave mænd som liger her. "


Efterfølgende var der middag i Marineforeningens lokaler på havnen for de ca. 60 fremmødte. Her blev borgmester Erik Flyvholms hilsen læst op, ligesom Ms. MacCallion reflekterede over de værdier, som Australien og Danmark deler, så som at støtte fred, demokrati og retsstatsprincippet. Hun nævnede også sin civile indsættelse til International Security Assistance Force (ISAF) i Afghanistan, sammen med danske medlemmer af ISAF - hvoraf flere også var til stede ved ceremonien.

Alt i alt et smukt og højtideligt arrangement.


Fakta

Remen​​brance Day på Lemvig kirkegård.

Afholdt søndag den 14. november.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring